Ventspils Augstskola parakstīja sadarbības memorandu ar Dev Sanskriti Universitāti, Indija. Svinīgais pasākums sākās ar prezentāciju par Ventspils Augstskolu, kurā rektors Kārlis Krēsliņš pastāstīja par augstskolu, fakultātēm, zinātnes attīstību, kā arī starptautisko sadarbību.

Pasākumā piedalījās delegāti no Ventspils Augstskolas - rektors Kārlis Krēsliņš, Tulkošanas studiju fakultātes dekāna pienākumu izpildītāja Aiga Veckalne, Informācijas tehnoloģijas fakultātes dekāna pienākumu izpildītājs Vairis Caune, bijušais Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Māris Ēlerts, speciāliste ārējo sakaru jautājumos Līga Koloda un Sanskriti Universitātes prorektors Dr. Činmajs Pandija.

Sanskrita Universitātes prorektors Dr. Činmajs Pandija stāstīja par savas universitātes pamatvērtībām, kā arī sniedza ieskatu ikdienas dzīvē un tās unikalitātē. Studijas Dev Sanskriti Universitātē balstās uz bezmaksas izglītību, kas pieejama tiem studentiem, kas to ir pelnījuši, bet apmaiņā pret bezmaksas izglītību kvalificētiem studentiem ir jāizmanto prasmes, kuras viņi ieguvuši, veicot brīvprātīgo darbu publiskajā sektorā. Universitāte ir ieguvusi starptautisku atzinību par savu unikālo pieeju studentu personiskajai un intelektuālajai attīstībai.

Dev Sanskriti Universitātes prorektors minēja vairākus iemeslus, kāpēc Latvijas studentiem šī Indijas universitāte varētu likties interesanta. Tā piedāvā 12 dažādas stipendijas ārzemju studentiem, bezmaksas izglītību, tajā atrodas arī vienīgais Baltijas centrs Āzijā, kur iespējams mācīties latviešu valodu, iepazīt Baltijas valstu tradīcijas, organizēt latviešu filmu vakarus un piedalīties daudz un dažādās citās aktivitātēs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: