Ventspils novada skolas šogad ir pievērsušās tehnoloģiju apmācībai un tehnoloģiju integrēšanai mācību procesā, tāpēc arvien aktīvāk izmanto Digitālā centra piedāvājumu skolām - gan apmeklējot nodarbības Digitālajā centrā, gan aicinot pie sevis.

Februārī Digitālais centrs devās uz Ugāles vidusskolu, kur vadīja tehnoloģiju darbnīcas dažāda vecuma bērniem – kopā 194 audzēkņiem no 1. līdz 12. klasei. Digitālā centra speciālisti bērniem bija sagatavojuši plašu tehnoloģiju programmu. Darbnīcu ietvaros skolēni piedalījās dronu skolas, 3D datorgrafikas, robotikas un digitālās mājturības nodarbībās.

Lielu sajūsmu bērnos radīja iespēja dzīvē apskatīt dažādu izmēru un jaudas dronus un praktiski darboties ar tiem. Skolēni darbojās ar “Tiny whoop” un nano droniem, kā arī dronu simulatoru. Jaunieši, kuri piedalījās nodarbībā, secināja, ka dronus vadīt ir sarežģītāk nekā izskatās no malas.

Digitālās mājturības nodarbībās skolēni apguva maketēšanu, izmantojot programmu “Adobe Illustrator”, un to, kā izveidoto maketu izdrukāt ar specializētu printeri, radot oriģinālu dizaina priekšmetu, piemēram, uzlīmi vai, darbojoties ar karstuma presi, apdrukāt audumu.

Skolēni darbojās arī ar 3D pildspalvām, kas bērniem bija kas jauns un neparasts.

Tāpat bērni strādāja ar “LEGO WeDo” robotiem un jaunākie skolēni iepazina “Bee-Bot” robotus.

Novada skolas arī aktīvi izmanto iespēju piedalīties tehnoloģiju darbnīcās Ventspils Digitālajā centrā klātienē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: