Aizvadītajā nedēļas nogalē Kuldīgā notika Latvijas čempionāts vieglatlētikā telpās, kurā ar labiem rezultātiem startēja Ventspils olimpiskās vienības atlēti Lauma Grīva, Māra Grīva, Jānis Leitis, Mareks Ārents, Ildze Bortaščenoka un Laura Ikauniece, kā arī citi mūsu puses sportisti.

Par divkārtēju Latvijas čempionu vieglatlētikā telpās kļuva Jānis Leitis, kurš 400 m distancē uzvarēja ar rezultātu 47,82 sek., bet 200 m distancē ar rezultātu 21,83 sek. Tāllēkšanā pirmo vietu ar rezultātu 6,35 m izcīnīja Lauma Grīva (sezonas labākais rezultāts), bet otro vietu ar rezultātu 6,26 m Māra Grīva.

Divas zelta medaļas izcīnīja Laura Ikauniece, kura ar šosezon labāko rezultātu Latvijā 1,81m uzvarēja augstlēkšanā, kā arī ar jaunu personisko rekordu 8,30 sek. - 60 m barjerskrējienā. Kārtslēkšanā pirmās vietas izcīnīja Mareks Ārents ar rezultātu 5,40 m un Ildze Bortaščenoka - 4,00m. Mareks ieguva arī sacensībās visaugstāk novērtēto rezultātu pēc IAAF tabulas – 1102 punktus.

Bronzas medaļu 3000 m skrējienā ar rezultātu 10:43,26 izcīnīja sporta skolas “Spars” sportiste Gunta Holštroma. Lodes grūšanā dāmām ar savu labāko rezultātu telpās un kopumā otro labāko sasniegumu (12,99 metri) bronzas medaļu izcīnīja Ventspils novada sporta skolas pārstāve Anna Nagle. Šāds rezultāts tika sasniegts jau pirmajā mēģinājumā, un turpinājumā uzlabot to neizdevās.

Spraigā finišā 200 metru distancē tūlīt aiz goda pjedestāla palika Dārta Luīze Sietiņa, kurai šoreiz neizdevās pietuvoties savam labākajam rezultātam. Interesanti, ka tas jaunajai sportistei padevās 60 metros, taču nopietnā konkurence ļāva ieņemt vien astoto vietu (27 dalībnieces). Savukārt tikai nedaudz no sava personīgā rekorda atpalika Toms Fišers, kurš 60 metros finālā iekļuva ar 7,21 sekundi, tiesa, medaļu skrējienā ventspilniekam tik raits solis nebija – viņam kopvērtējumā sestā vieta 24 skrējēju konkurencē.

25. un 26. februārī jau trešo reizi Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā notiks starptautiskās valstsvienību sacensības U20 grupai, kurā Latvijas komandas sastāvā tāllēkšanā startēs Rūta Lasmane. Savukārt marta sākumā Kuldīgā spēkiem mērosies Baltijas valstu komandas, un šajos mačos piedalīsies divi mūsu jaunie sportisti: augstlēkšanā startēs novada vieglatlēts Roberts Mažrims, bet 800 metros – Daniils Staruks no Spara.

Kvalifikācijas normatīvus dalībai Eiropas čempionātā telpās, kas no 1. līdz 3. martam notiks Glāzgovā, Skotijā šobrīd izpildījuši trīs Ventspils Olimpiskās vienības atlēti - Lauma Grīva (tāllēkšana), Māra Grīva (tāllēkšana) un Jānis Leitis (400 m skriešana).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: