No 27. augusta līdz 1. septembrim Sporta namā Centrs norisinās starptautiska treniņnometne jaunajiem svarcēlājiem, kā arī seminārs gan sportistiem, gan viņu treneriem, ko organizē Latvijas svarcelšanas federācija un Eiropas svarcelšanas federācija.

Treniņnometnē piedalās komandas no Baltijas valstīm, kā arī Krievijas, Īrijas, Kosovas, Dānijas, Izraēlas, Īslandes, Somijas un Azerbaidžānas. Katru komandu pārstāv divi sportisti vecumā no 15 līdz 17 gadiem, divi treneri un divi tiesneši. Treniņos un seminārā piedalās arī Ventspils svarcēlāji un viņu treneri.

Šāds pasākums Ventspilī norisinās jau trešo reizi pēc kārtas un ikgadējā semināra organizēšana plānota arī turpmāk. Pagājušajā gadā svarcelšanas nometne ar semināru Ventspilī pulcēja dalībniekus no deviņām valstīm.

Svarcelšanas seminārā dalībnieki apgūst gan teorētiskas zināšanas, gan arī praktisku pieredzi – notiek praktiskās nodarbības svarcelšanas tehnikā, raušanā un grūšanā, kā arī papildvingrinājumos. Līdz ar svarcelšanas sporta attīstību Ventspilī un atbalstīto sportistu panākumiem Ventspils veidojas par Eiropas svarcelšanas centru, kurā uz treniņnomentēm regulāri ierodas dažādu valstu svarcēlāji.

Šīs nedēļas nogalē Sporta namā Centrs paredzētas arī starptautiskas sacensības svarcelšanā Ventspils 2018. Sacensībās piedalīsies 40 sportisti no Dānijas, Igaunijas, Somijas, Islandes, Īrijas, Izraēlas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas. Mūsu valsti pārstāvēs Daniela Ivanova, Artjoms Griščenko, Jevgēnijs Haustovs un Lauris Logins. Dalībnieki sacentīsies piecās vecuma grupās (U-13, U-15, U-17, U-20) puišiem un vienā grupā meitenēm. Sacensību uzvarētāji tiks noteikti, izmantojot Sinklera tabulu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: