Ar vienbalsīgu Eiropas Bērnu un jauniešu neformālās izglītības iestāžu asociācijas (EAICY) prezidija lēmumu Ventspils Jaunrades nams uzņemts par šīs asociācijas biedru. Pašlaik EAICY ir ap 40 biedru no Francijas, Čehijas, Gruzijas, Polijas, Krievijas, Ukrainas un citām Eiropas valstīm, arī no Dienvidāfrikas.

Eiropas Bērnu un jauniešu neformālās izglītības iestāžu asociācija (EAICY) apvieno iestādes un organizācijas no 20 valstīm, kas aktīvi iesaistītas bērnu un jauniešu neformālajā izglītībā. EAICY izveidota 1991. gadā. Tās mītne agrāk bija Prāgā, bet tagad juridiskais birojs atrodas Viļņā, Lietuvā.

Latviju asociācijā pārstāv vēl trīs interešu izglītības iestādes – visas no Rīgas. Ventspils Jaunrades namu saista sadarbība ar asociācijas biedriem no Sanktpēterburgas (Krievija), Minskas (Baltkrievija) un Viļņas ( Lietuva).

Sākotnējā posmā plānots, ka Jaunrades nams asociācijai sniegs nepieciešamo informāciju par interešu izglītības nodrošinājumu un iespējām Ventspilī, dalīsies pieredzē un uzņems radniecīgo iestāžu darbiniekus īslaicīgās iepazīšanās vizītēs. Šī gada asociācijas tēma ir Nākotnes līderu audzināšana: emocionālais intelekts pret mākslīgo intelektu. EAICY aktīvi piedalās Eiropas identitātes veidošanā kultūru daudzveidībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: