Pie Būšnieku ezera laivu bāzes notika labiekārtotā veloceliņa no Būšnieku ezera peldvietas līdz laivu bāzei atklāšana, kā arī tika dots starts tradicionālajam skrējienam apkārt Būšnieku ezeram.

Pasākumu atklāja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. Pēc atklāšanas ceremonijas riteņbraucēji varēja piedalīties braucienā bez laika kontroles, bet skrējēji un nūjotāji sacentās 8,1 kilometru distancē ar laika kontroli.

Uz starta stājās 80 skrējēji, kā arī 40 riteņbraucēji. Dalībniekiem bija jāveic viens aplis apkārt ezeram, kura garums bija 8,1km.

Skrējiens notika 4 vecuma grupās. Pirmo reizi pasākuma programmā tika iekļauta arī nūjošana. Foto no skrējiena.

Skrējējiem distanci visātrāk veica Guntis Grīnvalds, kurš ezeram apskrēja 30 minūtēs un 3 sekundēs. Par uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva Viktorija Bogdanova, Lauma Rudzīte, Madara Frēliha, Inese Šubrovska, Daniils Staruks, Valdis Bogdanovs, Guntis Grīnvalds un Aino Gošs. Nūjošas distancē par uzvarētājiem kļuva Jeļena Auziņa un Jānis Vucāns.

Būšnieka ezers kļuvis par brīnišķīgu aktīvās atpūtas cienītāju objektu, kura īpašo dabas skaistumu tagad iespējams izbaudīt ne tikai peldētājiem un laivotājiem, bet arī velobraucējiem, skrējējiem, pastaigu mīļotājiem un arī ornitologiem.

Šobrīd pilnībā pabeigta projekta “Dabas lieguma “Būšnieku ezera krasts” infrastruktūras pilnveidošana” īstenošana, tādējādi pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem ir iespēja mērot 8 km velomaršrutu visapkārt Būšnieku ezeram - ap ezeru izbūvēts gājēju un veloceliņš, no laivu bāzes Staldzenes ielā līdz Talsu ielai izveidota 187 m metrus gara gājēju laipa un tās galā skatu platforma putnu vērošanai, uz kuras uzstādīti arī 2 soliņi un informatīvā planšete ar Būšnieku ezerā sastopamo ligzdojošo un caurceļojošo putnu attēliem. Veloceliņa posmā uzstādīti informatīvie stendi par dabas liegumu un tajā sastopamo floru un faunu. Aktīvā dzīvesveida piekritējus iepriecina arī izveidotā veselības taka ar 10 vingrošanas stendiem visām vecuma grupām.

Jaunizveidotā gājēju laipa ar skatu platformu būs liels ieguvums ornitoloģijas cienītājiem. Ezerā novērots ap 34 putnu sugu, kuras ligzdošanas laikā koncentrējas tieši Būšnieku ezera DR daļā.

Ar Ventspils pašvaldības finansējuma atbalstu papildus uzlabots arī grants segums ezera ZA pusē veloceliņa posmā no Peldvietas līdz Staldzenes ielai uz dārzkopības kooperatīva “Pīpiķi” pusi.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -1
    Māris 28.05.2018, 09:08:58

    Redzot, pilsētas vadību un deputātus kuplā pulkā velo pasākuma atklāšanā,cerams, ka arī ikdienā pārvietosies videi un veselībai draudzīgāk, ne tikai 2 reiz gadā atklājot kaut ko(tūrisma, velo sezona, vai velo celiņi), jo tas vairāk izskatās pēc tādas pirmsvēlēšanas izrādīšanās(padomju laikos to sauca par pokazuhu).Pie Ventspils Domes velostāvvietas, nevienu velosipēdu neesmu redzējis, droši vien nes līdzi kabinetos.Esmu lasījis, ka Dānijas parlaments vienu reizi mēnesī visi deputāti dodas uz darbu ar riteņiem.Vai tā būs arī Ventspilī?
    ES vadlīnijas jau aicina virzīties uz mobilitātes maiņu, bet droši vien jāsāk ar domāšanu.

  • 0
    Pornieks 30.05.2018, 12:21:48

    Mamma šorīt pat aizbrauca tajā virzienā. Bet nu, viņa jau tik tālu neminas. Drusku jāuztraucas jo autotransporta, kā smejies, mazāk nekļūst. Tie celiņi pilsētā patiešām ir, paldies - taču gadās ka izplānoti nevisai loģiski no saiksmes un pārvietosanās viedokļa; kā tur to krustojumu pareizi jāizbrauc ja padsmitgadīgam skeitparka apmeklētājam noteikumi nav rakstīti? Savu reizi gadās arī ārkārtīgi pārdomāti mākslīgie šķēršļi.
    Manuprāt tie piepilsētas celiņi vairak domāti mežizstrādes tehnikai, vidējam riteņbraucējam pietiks ar tāpat vien iemītu taciņu.

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 30.05.2018, 21:00:45

    Ievērojot veloceliņu normatīvu, tā platumam jābūt vismaz 1.5 m, lai braucot divi velobraucēji varētu savstarpēji izmainīties.

  • 0
    Skuja,Vilis 04.06.2018, 16:39:17

    Vai tagad pa jaunizveidoto veloceliņu kursēs arī municipālkruķu mašīnas?
    Vai ezera otrajā pusē,kur dabas liegums,cilvēkiem miera no represīvo iestāžu kontroles vairs nebūs?

  • 0
    pasvaldibas.policija@ventspils.lv 06.06.2018, 09:24:05

    Pilsētā izbūvētie grants-šķembu celiņi ir projektēti tā, lai pa tiem varētu braukt apkalpojošo dienestu noteikti transportlīdzekļi, tai skaitā policijas transports. Pašvaldības policija labprāt nebrauktu pa šādiem veloceliņiem, tomēr ir gadījumi, kad ir personas, kuras apzināti bojā veloceliņu infrastruktūru (norādījumu zīmes, soliņus, atkritumu urnas u.c.), kā arī neatļauti pārvietojas ar transportlīdzekļiem. Par minētiem gadījumiem policiju informē arī paši velobraucēji. Šajā gadā Pašvaldības policija par minētiem pārkāpumiem ir fiksējusi 9 pārkāpumus, tais skaitā uz veloceliņiem. Vēlamies atzīmēt, ka Pašvaldības policijas neregulāra veloceliņu apsekošana dod savu rezultātu un bojājumu skaits ik gadu samazinās, kas liecina, ka veloceliņu izmantotāji kļūst apzinīgāki un šādā gadījumā solam, ka policija uz veloceliņiem parādīsies arvien retāk.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: