Ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs šobrīd ir sācies intensīvs militāro mācību, apmācību un vingrinājumu posms, un tāpēc pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto spēku bruņotā militārā tehnika, un arī gaisā gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Īpaši intensīvi lidojumi norosināsies no 30. maija līdz 2. jūnijam ne tikai diennakts gaišajā, bet arī tumšajā laikā, kad pārlidojumi var notikt arī virs Ventspils pilsētas.

Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas varētu rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanu pa autoceļiem.

Tāpat iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem, vienību izvietojumiem, kā arī redzot tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās. Visas šīs aktivitātes ir saskaņotas un notiek apmācību laikā.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -2
    Kārlis_ 31.05.2018, 10:11:00

    Atkal tiks traucēts nakts miers... vai tiešām nevar ieplānot dienas laikā?

  • -1
    Ens 31.05.2018, 12:41:28

    Nepārdzīvojiet,militārie šveicari. Latvieši savā zemē ir piedzīvojuši ne to vien.Latviešus nav iespējams izbiedēt.Latviešus var vienīgi sarūgtināt. Netrafarētie "nakts busiņi",kuri pārvieto noziedzīgi iegūtos iedzīvotāju līdzekļus uz "tautas kalpu" seifiem.Latvijas iedzīvotājiem,šādi busiņi atņem normālu naktsmiegu vairāk, nekā NATO norakstītās "mušas',kuras lidinās bez savu jēgu.

  • -2
    Beshenij Karasj 31.05.2018, 22:07:52

    Galvenais lai tas second hand ,,vtorčermets,, nenokrīt iedzīvotajiem uz galvas tad gan būs kreņķi,bet ieklīdeņokupanti jau ne par ko neatbild,a tā štrunts-lai plivinās..

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: