Digitālā centra un 2. pamatskolas informātikas skolotāja Ilze Grinfogele iekļuvusi Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) balvas Platīna pele 2017 finālā.

Šogad LIKTA ikgadējai balvai iesniegti 40 pieteikumi vairākās kategorijās – E-pārvaldes risinājumi, E-pakalpojumi sabiedrībai, Risinājumi biznesam, Labākā kiberdrošības iniciatīva un Labākais E-skolotājs, informē pasākuma organizatori. Tiks pasniegta arī speciālbalva Veiksmīgākais E-paraksta integrācijas risinājums. Par Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvas titulu Labākais E-skolotājs finālā sacentīsies trīs pedagoģes – Ogres Valsts ģimnāzijas skolotāja Aina Bērce, Ventspils Digitālā centra skolotāja Ilze Grinfogele un Talsu mūzikas skolas skolotāja Inta Udodova. Skolotāja Grinfogele Ventas Balsij atzina, ka ir gandarīta par iekļūšanu Platīna peles finālā. Šajā balvas nominācijā varēja pieteikties vai tikt pieteikti skolotāji, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu e-prasmju veicināšanā, e-vides lietotāju izglītošanā un izcilā IKT integrēšanā mācību procesā. Kā nosaka balvas nolikums, cita starpā tā tiek piešķirta arī par ieguldījumu informācijas sabiedrības attīstībā vietējā un nacionālā mērogā un ievērojamu izglītības vides bagātināšanu ar IKT iespējām. Uzvarētājs saņems sabiedrības Tilde naudas prēmiju tūkstoš eiro apmērā. Prēmijas mērķis ir iedvesmot un motivēt pedagogus mācību procesā izmantot digitālos mācību līdzekļus. «Ar balvas Platīna pele palīdzību varam apzināt un godināt Latvijas IKT nozares veiksmes stāstus gan privātajā, gan publiskajā sektorā. Piebildīšu, ka arī žūrijai darbs nebija viegls, jo izvēlēties labākos no labākajiem vienmēr bijis liels izaicinājums,» atzinusi LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Balva Platīna pele 2017 šogad tiks pasniegta vienpadsmito gadu, un tās mērķis ir apzināt un cildināt pēdējo gadu laikā Latvijā radītos labākos risinājumus pārvaldei, sabiedrībai, biznesam un labākos e-skolotājus. Balva izsludināta oktobra sākumā, pieteikšanās noritēja līdz oktobra beigām, bet tad žūrija izvērtēja pieteikumus un paziņoja fināla dalībniekus. Balvas tiks pasniegtas 7. decembrī LIKTA gadskārtējā konferencē.

LIKTA dibināta 1998. gadā, apvienojot nozares vadošos uzņēmumus un organizācijas, kā arī IKT profesionāļus – kopumā šobrīd vairāk nekā 150 biedru.

LIKTA mērķi ir sekmēt IKT nozares izaugsmi Latvijā, veicinot informācijas sabiedrības attīstību un IKT izglītību, ceļot Latvijas konkurētspēju starptautiskā mērogā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: