Notikušajā “Digital Freedom Festival” tika noskaidroti “Latvijas e-indeksa” laureāti. Ventspils pilsēta saņēma pirmo vietu Lattelecom un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) iniciētajā Latvijas digitālās vides mērījumā “Latvijas e-indekss” par augstāko rezultātu Digitāli attīstītāko pašvaldību nominācijā reģionālo pilsētu kategorijā.

“Latvijas e-indekss” ir e-vides novērtējums pašvaldībās un valsts pārvaldes institūcijās, kas sniedz priekšstatu par to, cik aktīvi un savai situācijai atbilstoši pašvaldības izmanto mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sniegtos risinājumus, lai veicinātu sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību iedzīvotājiem un komersantiem..

Kopš 2014. gada, kad radās doma par e-Indeksu kā pozitīvu sacensību, mērījums tiek īstenots jau trešo reizi un abus iepriekšējos gadus Ventspils ierindojās 2. vietā. Ventspils pilsēta aktīvi izmanto informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumus un palīdz tos jēgpilni lietot arī citiem. Ventspilī īstenoti tādi būtiski projekti kā:

  • "e-Ventspils" Ventspils pilsētas pašvaldības elektroniskās pārvaldes principu ieviešanai, pašvaldības pārvaldes funkciju optimizācijai un IKT infrastruktūras attīstībai Ventspilī;

  • "Pašvaldību e-pārvaldes centrālā datu apmaiņas mezgla attīstība un pašvaldību kompetenču centru modeļa izstrāde un ieviešana" - sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju Ventspils Digitālais centrs ir kļuvis par vadošo pašvaldību – IKT kompetences centru Latvijā.

Tikko apstiprināts projekts "Koplietošanas IKT resursu attīstība pašvaldību vajadzībām", kas paredz koplietošanas IKT resursu attīstību visu pašvaldību vajadzībām, izmantojot un tālāk attīstot Ventspils IKT bāzi un pielāgojot to citu pašvaldību vajadzībām. Jau šobrīd 54 pašvaldības ir apliecinājušas savu interesi iesaistīties projektā.

Regulāri tiek rīkoti dažādi izglītojošie pasākumi tehnoloģiju lietošanā Ventspils iedzīvotājiem, 2017. gadā tajos iesaistīti 2500 cilvēki. Padomāts arī par bērniem, nodrošinot dažādus interešu izglītības pulciņus, tai skaitā 17 dažādus tehnoloģiju pulciņus Ventspils Digitālajā centrā, kurus apmeklē gandrīz 700 skolēnu.

Lai veicinātu informāciju tehnoloģiju popularitāti un raisītu interesi par tām skolēnos, tiek organizēts tehnoloģiju konkurss “Ventspils IT izaicinājums”, kas šogad pirmo gadu norisinājās Baltijas mērogā, piesaistot gandrīz 2000 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    asd. 29.11.2017, 17:02:41

    Un cik smuka bilde!It sevišķi tā patiks Jansona kungam-kā nekā viņa labākais draugs tajā redzams!

  • -1
    gunča 30.11.2017, 09:25:03

    Kur digitāli attīstītākā?Novadā,Latvijā,Eiropā,pasaulē,galaktikā?

  • -1
    domāju 30.11.2017, 10:35:53

    rakstā ir teikts- Latvijas e-indekss....

  • 0
    gunča 30.11.2017, 12:21:11

    Ko ta?

  • 0
    Rasma 30.11.2017, 13:17:24

    Vaiiii, cik skaisti vīrieši....!!! :DDD

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: