Ventspils Centra sākumskolas jaunās mājvietas Saules ielā Nr. 37 pieguļošās teritorijas labiekārtošanas būvdarbu laikā veikta virkne nozīmīgu labiekārtojumu darbu, kas iepriecinās skolēnus un pedagogus, uzsākot skolas gaitas jaunajās skolas telpās un ik dienu dos iespēju pilnvērtīgi izmantot laiku skolas labiekārtotajā pagalmā.

Veicot labiekārtošanas būvdarbus, visā skolas pieguļošajā teritorijā ierīkots jauns apgaismojums, izveidoti bruģakmens seguma gājēju celiņi, Pētera ielas pusē pie skolas, izveidotas īslaicīgās autostāvvietas. Ielas krustojumā gar brauktuvi starp gājēju pārejām skolas pusē uzstādīta norobežojošā aizsargbarjera skolnieku drošībai. Skolas teritorijā atpūtai un ērtībai, izvietoti soliņi, pie kuriem uzstādītas jaunas atkritumu urnas, pie skolas uzstādīti arī veloturētāji.

Skolas pagalmā izveidots jauns bruģakmens seguma strītbola laukums, bet jaunizveidotajā futbola laukumā ieklāts mākslīgais zāliens, papildus izveidotajā vingrošanas laukumā izvietota rotaļu iekārta, zem kuras bērnu drošībai tika ieklāts triecienabsorbējošais gumijas segums. Visā jaunajā Ventspils Centra sākumskolas teritorijas perimetrā veikta jauna žoga izbūve, jaunu stādījumu ierīkošana un veikti apzaļumošanas darbi.

Pabeigti arī sākumskolas pieguļošās teritorijas labiekārtojuma būvdarbi Mēness ielā Nr. 2, kur vienlaikus ar skolas teritorijas labiekārtojuma izveidi tika veikta veco garāžu demontāža un trīs saglabāto garāžu atjaunošanas darbi, kā arī teritorijā izbūvēta jauna lietus kanalizācija, apgaismojums, ierīkoti jauni stādījumi un arī šajā teritorijā izveidots žogs laukumam gar skolai pieguļošajiem īpašumiem.

Šajā teritorijā izbūvētas 21 autostāvvietas, ierīkota autostāvvieta invalīdiem, no jauna izveidota brauktuve starp autostāvvietām, gājēju ietve, izbūvēts ātruma ierobežojošais valnis kopā ar gājēju pāreju. Mēness ielā ielas šķērsošanai no autostāvlaukuma uz ieeju skolā uzstādītas ceļazīmes satiksmes organizācijai - turpmāk Mēness iela virzienā no Saules ielas būs vienvirziena.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Nif nifs 21.11.2017, 20:33:53

    Nesaprotu, kāpēc iznīcināja vakarskolu? Sākumā rakstīja, ka mainīsies vietām, nu izrādās, ka tur būs bērnudārzs.

  • -5
    keda 22.11.2017, 11:55:03

    Nekad neko tādu nerakstīja! Vakarene uz 6vsk jau no paša sākuma tika sūtīta un tagadējā skolā par bērnudārzu arī runāja, jo sākot aptrūkties vietu. Bet no Centra sākumskolai no savām vecajām telpām būs jāaiziet, jo tās kļuvušas par šauru. Viss stāsts.
    Par to, ka remontē telpas, uz kurām pārcelsies skola, nu gan ir ko protestēt. Tas ir tikai normāli un pareizi!

  • -3
    Normunds ... 21.11.2017, 20:53:01

    jūs esat klauni???jūs nesaprotat,ka papucim ir dzimis princis Artūrs???

  • -2
    Ingus Trautmanis 22.11.2017, 15:02:53

    Man pilnīgi pie kājas, kas, kam ir piedzimis, ne jau princis viens pats to skolu apmeklēs, būs arī citiem bērniem labiekārtota skola!

  • -1
    Ieva Zelmane 22.11.2017, 02:21:06

    Tad kad tur atradās vakarskola , tad lai neteiktu neko vairāk valdei bija pie sēžamvietas gan teritotijas iekārtojums, gan skola kā tāda. Tagad atkal grūż iekšā n-tos miljonus. Tiraka izskerdiba. Kaapec bija jaaiznicina viss labais!?! Nožēlojami un kauns par musu deputatiem, kuri lêma šādu likteni!!!!!

  • -3
    Ingus Trautmanis 22.11.2017, 15:08:22

    Vakarskola jau pati par sevi ir kā lamuvārds, kas tad tur mācās - čigāni un dīkdieņi! Nē, nekā laba tur nesaskatu. Domāju, ka pareizi darīja, ka atvēlēja skolu bērniem.

  • -3
    Ieva Zelmane 22.11.2017, 15:27:24

    Ingus! Nepareizs prieksstats tad tev par šo skolu bija!!!! Kura skola 1.kart nav dikdieńi? Pat gimnazijas. 2.laikam esi rasists un neesi bijis ari lietas kursa, kas šaja skola macijas. Tapec labak neplati muti lieta, kuras neesi absoluti kompetents!!!!

  • -3
    Ieva Zelmane 22.11.2017, 15:36:42

    Pêc Tava teksta izskatas, ka esi nācis no Zirām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: