Ventspils novada dome, lai uzsāktu apkures sezonu, nolēmusi ņemt kredītu. Par tā apmēriem vēl jālemj finanšu komitejai un domes deputātiem, informē novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks. Tehniski apkures sezonas uzsākšanai novads gatavs.

Aizņēmums tiks izmantots, lai nodrošinātu avansu Ugāles siltumapgādes uzņēmumam BioEnergy. Mucenieks skaidro, ka, ja aizņēmuma iespējas nebūtu, varētu iztikt arī bez tā, tomēr šī ir iespēja atvieglot naudas plūsmu pirmajos apkures mēnešos.

Gan novada domes priekšsēdētājs, gan viņa vietnieks Mārtiņš Libkovskis atklāj, ka ar iedzīvotāju parādiem, līdzīgi, kā citur valstī situācija ir smaga. Vidēji tiek atgūti 2 – 3% no kopējās parādu summas ik mēnesi. Mucenieks uzsver, ka arī Piltenē daudz iedzīvotāju ir parādā par siltumu.

Pašvaldības katlu mājas un siltumtrases ir tehniskā kārtībā un gatavas nodrošināt apkuri tiklīdz būs nepieciešams. Piltenē un Vārvē bijuši siltuma trašu bojājumi, kas jau novērsti. Libkovskis stāsta, ka atsevišķi posmi vēl pirms sezonas sākuma tiks remontēti.

Novadā centralizēta siltumapgāde daudzdzīvokļu mājām ir galvenokārt Ugālē, Piltenē un arī Usmā. Citviet pašvaldības mazās katlu mājas ar siltumu nodrošina savas iestādes un atsevišķus dzīvokļus. Siltuma tarifi Ventspils novadā tika apstiprināti jau šī gada jūnijā un paliks nemainīgi.

Ugālē, saskaņā ar līgumu, siltumapgādi nodrošinās uzņēmums BioEnergy un Arāju katlu māja. Līdztekus jau uzsākta sadarbība ar uzņēmumu EkoTerm par siltumapgādi nākamajā sezonā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: