Pagājušajā gadā koncerna "Ventspils nafta" meitasuzņēmumā "Ventspils naftas termināls" (VNT) ievērojami pieaudzis pārkrauto naftas produktu apjoms.

2011.gadā termināls pārkrāvis 11,37 miljonus tonnu kravu, kas ir par 26% vairāk nekā 2010.gadā, liecina paziņojums "NASDAQ OMX Riga".


Lielāko pārkraušanas apjomu - apmēram 85% - veido dīzeļdegviela.


VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs skaidro, ka uzņēmuma "pārkraušanas apjoms ir pieaudzis un uzrāda daudzsološu stabilas izaugsmes tendenci".


"Neskatoties uz to, ka pasaules ekonomikā situācija nav pozitīva un pieprasījums pēc naftas produktiem ir visai svārstīgs, esam pratuši nodrošināt efektīvu, drošu un veiksmīgu termināļa darbību. Terminālis strādā 24 stundas septiņas dienas nedēļā, lai nodrošinātu visu procesu nepārtrauktību," skaidro Panclafs.


Viņš arī atzīst, ka ir grūti prognozēt, kāda būs degvielas tirgus attīstība 2012.gadā - to ietekmēšot gan pasaules ekonomiskā situācija, gan politiskie notikumi. Tikko esot ļoti labi bijis redzams, ka notikumi Irānā radīja naftas cenas kāpumu pasaulē, savukārt naftas cenas un pasaules ekonomiskā situācija, kas ietekmē pieprasījumu pēc naftas produktiem, nosaka naftas produktu plūsmu pasaulē, tajā skaitā termināļa darbību.


LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: