Divas nedēļas nogales Ventspilī un Jaunpilī risināsies XII Baltijas Ziemas čempionāts loka šaušanā.

Sacensības sāksies šajā nedēļas nogalē Jaunpilī, kur sacentīsies tradicionālā loka šāvēji, bet nākamajā nedēļas nogalē Ventspilī sacensības notiks olimpiskā un kompaktloka klasē. Uz sacensībām pieteikušies apmēram 120 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas un Somijas.

20.-22.janvārī sacensības notiks Jaunpilī pēc Starptautiskās Apvidus loka šaušanas asociācijas (IFAA) noteikumiem, kur šaus vingrinājumu IFAA Indoor Round no 20 jardu attāluma. Pēc tādas pašas programmas notiks Eiropas Ziemas čempionāts telpās, kas risināsies Igaunijas pilsētā Pērnavā šī gada martā.

Čempionāts turpināsies 27.-29.janvārī, kad olimpiskā un kompaktloka šāvēji sacentīsies pēc Starptautiskās Loka šaušanas federācijas (FITA) noteikumiem šaujot kvalifikāciju vingrinājumā FITA Indoor Round no 18 metru distances un turnīrus, kuru laikā cīņā pēc setu sistēmas noskaidros Baltijas čempionus. Pēc kvalifikācijas rezultātiem tiks noskaidroti arī labākie komandu vērtējumā.

Sacensību programmā Ventspilī paredzētas arī komercsacensības, kurās sievietes un vīrieši ar olimpiskajiem lokiem sacentīsies vienā konkurencē par balvu fondu, kas tiks veidots no sportistu dalības maksām. Sacensības notiks telpām netipiskā vingrinājumā – 2x70 metri jeb Olimpiskais aplis, kuru parasti šauj vasaras sezonā ārā, bet tā kā Ventspils olimpiskā centra sporta manēžas izmēri atļauj šaut šādu distanci telpās, tad nelielam skaitam sportistu būs iespēja šo vasaras distanci izšaut ziemā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: