Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pirmklasnieku vecāki iepazīst skolu

Drīz sāksies nākamo pirmklasnieku reģistrācija skolā. Līdz tam mācību iestādes cenšas nākamo skolēnu vecākiem dot priekšstatu par skolas dzīvi, rīkojot atvērto durvju dienu.

Šodien iekur barikāžu ugunskurus

Pagājis 21 gads, kopš Rīgā sabrauca cilvēki no visas Latvijas un aizstāvēja nesen izcīnīto brīvību. Atceroties janvāra notikumus, šodien daudzviet tiek iedegti ugunskuri.

2.lpp. Viedoklis: “Dzīvojam pansionātā ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Pasaulē pērn tika sagaidīts septiņmiljardais iedzīvotājs, bet mūsu skaits iet mazumā. Lai arī ne pārsteidzoši, tomēr satraucoši, ka desmit gadu laikā valsti pametis tik liels skaits cilvēku spēka gados; kā demogrāfi saka, Latvija pārvēršas pansionātā.»

3.lpp.

Pilsētā esam zem 40 tūkstošiem

Tautas skaitīšanas rezultāti liecina, ka Ventspilī kopš iepriekšējās tautas skaitīšanas reizes 2000. gadā iedzīvotāju skaits samazinājies par 12%, bet novadā – par 17%. 

Kalnā cīnās par sezonas uzsākšanu

«Esam pūtuši sniegu arī tādos apstākļos, kad citos kalnos to varbūt nedarītu, taču sniegs nepieciešams vēl. Jāgaida palīdzība no augšas, jo vajadzīgs mīnusiņš,» situāciju slēpošanas kalnā Lemberga hūte skaidro pārvaldnieks Nauris Tālbergs.

Paziņos gada vērtīgāko dziesmu

Ventspilī rīt kārtējo reizi norisināsies viens no gaidītākajiem gada pasākumiem –Muzikālā banka –, kura laikā tiks paziņota aizvadītā gada vērtīgākā latviešu dziesma.

4.lpp. Vide. Atkritumu poligons attīstās

Atkritumu apsaimniekošanas poligons Pentuļi darbu sāka 2004. gadā. Savas darbības septiņos gados poligonā noglabāts aptuveni 150 tūkstoš tonnu sadzīves atkritumu. Katru dienu no Ventspils reģiona (Ventspils un Kuldīgas pilsētas un novadi un Alsungas novads) atved 80–90 tonnas atkritumu.

Laiks slēgt līgumus

Neskatoties uz izveidoto atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, tie joprojām nonāk gan piepilsētas mežos, gan konteineros pie kapiem, gan nomaļākos un klusākos nostūros starp mājām, ielu malās, neapbūvētos laukumos un citviet.

5.lpp. - 6.lpp. Programma

7.lpp. Filma par barikādēm

Jaunākais režisora un operatora Zigurda Vidiņa pienesums janvāra notikumiem ir filma Tēvu barikādes. 1990. gada decembrī viņam bijusi saruna ar Juri Podnieku par sadarbību, vīri nolēmuši strādāt kopā. Protams, miera apstākļos.

8.lpp. Sports. Trešajā posmā labākais – Lasmanis

Ventspils Jaunrades nama atklātā kausa izcīņas trešā posma sacensībās galda hokejā uzvaras laurus plūca vienīgais viesu sportists Gints Lasmanis no Skrundas, kurš finālā pārspēja vienu no mūsu labākajiem spēlētājiem Aleksandru Žernovoju.

Katrīnas kauss vieglatlētikā

Šīs nedēļas nogalē Kuldīgā risināsies vienas no Latvijā lielākajām starptautiskajām vieglatlētikas sacensībām – Kuldīgas Katrīnas kauss –, kurās bez labākajiem pašmāju atlētiem startēs arī vairāki spēcīgi ārzemju sportisti. Būs pat dalībnieki no Kenijas un Marokas.

9. lpp. Intervija. Orķestra vadītājs un kaislīgs makšķernieks

Novadā vienīgā pūtēju orķestra vadītājs IMANTS BUDAVS pavasarī, kad būs nosvinēta kolektīva 40. dzimšanas diena, gribētu mest mieru diriģēšanai. Vai tas izdosies, rādīs laiks, turklāt jārēķinās ar to, ka citi mūziķi šo amatu neiekāro. Imants Ugāles pagasta orķestra dalībniekiem dažkārt brauc pakaļ pat uz mājām – laukos tā esot pieņemts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: