Ventspils centrā tirdzniecības platību nomas maksa trīs gados samazinājusies par 50%-60%.

Tā secināts nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" veidotajā Latvijas lielāko pilsētu tirdzniecības platību pārskatā par 2010.gada pirmo pusgadu, ziņo LETA.

Pilsētas galvenajā ielā - Kuldīgas ielā - nomnieku pieprasījums tomēr ir diezgan liels, tādēļ telpu nomas maksa saglabājas augsta. 50-100 kvadrātmetrus lielu telpu nomas maksa ir ap sešiem latiem par kvadrātmetru, lielākām telpām - četri–pieci lati par kvadrātmetru mēnesī. Otrā un trešā stāva telpām nomas maksa ir divi-trīs lati par kvadrātmetru mēnesī. Tālāk no Kuldīgas ielas nomas maksa ir zemāka un pirmā stāva telpām ir ap trīs latiem par kvadrātmetru, norādīts pārskatā.

Ventas kreisā krasta mikrorajonos tirdzniecības telpu nomas maksa ir divi-trīs lati par kvadrātmetru, bet Pārventā - viens-divi lati par kvadrātmetru mēnesī.

Tirdzniecības centru nomas maksas diapazons ir diezgan plašs. Tirdzniecības centrā "Tobago" nomas maksa ir ap 15-20 eiro (10,5-14 lati) par kvadrātmetru mēnesī, mazākām platībām labākās vietās tā var būt arī augstāka. Mazākos tirdzniecības centros nomas maksa ir zemāka, teikts pārskatā.

Kuldīgas ielā un tās apkārtnē brīvo tirdzniecības telpu īpatsvars ir neliels, tālāk no centra neiznomātu telpu ir vairāk. Mikrorajonos telpu piedāvājums ir plašs, tomēr tā lielākā daļa neatbilst nomnieku prasībām. Brīvas platības ir arī visos pilsētas tirdzniecības centros, saka "Latio" speciālisti.

Lielākais pieprasījums Ventspilī ir pēc 50-100 kvadrātmetrus lielām telpām, mazāk pieprasītas ir telpas platībā līdz 30 un līdz 150 kvadrātmetriem. Niecīgs pieprasījums ir pēc telpām platībā virs 150 kvadrātmetriem. Pieprasījuma lielāko daļu patlaban veido apģērbu veikali, samazinājusies interese par telpām no ēdināšanas uzņēmumu puses. Daļa tirgotāju, kas nomāja telpas Kuldīgas ielā, ir izvēlējusies telpas šķērsielās, kur nomas maksa ir zemāka, norādīts pārskatā.

Iepriekšējos gados Ventspilī bija vairāki jaunu tirdzniecības centru būvniecības projekti, piemēram, tirdzniecības centrs "Vendi", taču tie netika realizēti. Patlaban jaunu būvniecības ieceru Ventspilī nav.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: