AS „Kālija parks”, AS „Baltic Coal Terminal” un SIA „Noord Natie Ventspils Terminals” ar katru mēnesi palielina kravu apgrozījumu.

Lielākais apgrozījuma pieaugums Ventspils ostā šī gada divos mēnešos, salīdzinot ar 2010.gada janvāri un februāri, ir AS „Kālija parks”. Kālija pārkraušanas apjoms palielinājies par 216 tūkstošiem tonnu, salīdzinot ar laiku pirms gada. Pārkrauts arī 70 tūkstoši tonnu karbamīda, kas gan ir par 10 tūkstošiem mazāk nekā šajā laika posmā pirms gada. Līdz ar to kopējais kravu apgrozījums terminālī palielinājies par 75,74%.

Par sešiem tūkstošiem tonnu jeb 1,75% apgrozījums pieaudzis AS „Baltic Coal Terminal”, kas nodarbojas ar akmeņogļu pārkraušanu.

Stabili turpinās apgrozījuma pieaugums SIA „Noord Natie Ventspils Terminals”, kas pamatā nodarbojas ar prāmju satiksmes organizēšanu. Kopējais kravu apgrozījums terminālī šī gada divos mēnešos palielinājies par 45,33%. Šogad no Ventspils uz Nīneshamni Zviedrijā prāmji kursē piecas reizes nedēļā, Travemindi Vācijā divas reizes nedēļā, bet maršrutā „Lībeka-Ventspils-Sanktpēterburga-Ventspils-Lībeka” – četras reizes nedēļā. Salīdzinot ar pagājušā gada janvāri un februāri, prāmju pasažieru skaits Ventspils ostā palielinājies par 60,72%, vieglo auto – par 128,67%, kravas vienību – par 303,67%.

Kopā 2011.gada februārī Ventspils ostā pārkrauts 2208 tūkstoši tonnu, kas ir par 330 tūkstošiem tonnu vairāk nekā janvārī. Februāris Ventspils ostā bijis labākais mēnesis pēdējo deviņu mēnešu laikā.

Foto: Kristaps Gulbis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: