Šorīt ap plkst.6 Ventspilī uz dzelzceļa pārbrauktuves notikusi smagās automašīnas sadursme ar vilciena sastāvu. Cilvēki avārijā nav cietuši.

Fotogrāfijas no notikuma vietas.

Sadursme notikusi pie pilsētas robežas, uz ceļa, pa kuru no Rīgas puses iebrauc Ventspilī. Kravas automašīna "Mercedes", kas braukusi no Rīgas puses, slēgta tipa piekabē vedusi skaldītu malku. Pēc automašīnas šofera teiktā, viņš nav pamanījis ne vilciena sastāvu ar benzīna cisternām, ne aizliedzošo signālu pie pārbrauktuves.

"Jāteic, ka tas izklausās diezgan dīvaini. Sadursme notika diennakts tumšajā laikā, vilciens bija apgaismots," atzina Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons.

Kravas automašīnas vadītāja izelpā alkohols nav konstatēts, taču viņam papildus nozīmēta arī alkohola medicīniskā ekspertīze slimnīcā. Vilciena mašīnista vainu notikušajā Vilemsons nesaskata. "Manuprāt, mašīnists rīkojies ļoti profesionāli. Ja viņa vietā būtu kāds nepieredzējušāks, sekas varēja būt citādas," atzina Vilemsons. Vilciena sastāva ātrums, pēc visa spriežot, nav bijis liels.

Negadījumā cilvēki nav cietuši, un arī vilciena sastāvs no sliedēm nav nogājis. Kravas automašīnas piekabe negadījumā burtiski sadalīta uz pusēm, no tās izbirusi skaldītas malkas krava. Cietusi arī lokomotīve un sabojātas dzelzceļa pārbrauktuves regulēšanas ierīces.

Aptuveni divas stundas pēc notikušā pilnībā bijusi slēgta satiksme pār šo dzelzceļa pārbrauktuvi. Pašlaik satiksme šajā ceļa posmā daļēji ir atjaunota.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: