Sestdien Latvijas Mūzikas Akadēmijā notika  Jāzepa Vītola II Latvijas mūzikas skolu koru un ansambļu konkurss, kurā ventspilnieki ieguva galveno balvu ansambļu grupā.

Konkursā par Lielo un Mazo balvu sacentās 49 kolektīvi ar 1500 dalībniekiem no visas Latvijas.

 

Pirmo reizi šajā konkursā piedalījās Ventspils Mūzikas skolas kora klases ansamblis Rudītes Tālbergas un Anitras Niedres vadībā, kas konkursa finālā ansambļu grupā ieguva I vietu jeb Mazo balvu un naudas prēmiju. Savukārt Lielo balvu, uz kuru varēja pretendēt tikai kori, ieguva Valmieras Mūzikas skolas vecāko klašu koris diriģentes I. Zelčas vadībā.

Konkursa dalībniekus vērtēja kompetenta Mūzikas Akadēmijas profesoru un docentu komisija - A.Birziņa, A.Platpers, R. Vanags, I. Nelsone u.c. Ar savu klātbūtni ventspilniekus priekšnesumā iedrošināja arī Ventspils Mūzikas vidusskolas Vokālās nodaļas pedagogs Aivars Krancmanis, kurš iejutās Lidotāja lomā no I.M.Henčeles – Graudiņas muzikālās izrādes Mazā prinča planēta.

Jo īpaša emocionāla uzstāšanās ventspilniekiem bija konkursa I kārtā, jo viņu sniegumu noklausījās gan Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, gan arī konkursa iniciatore, doc.Liene Batņa, kura īpaši uzteica mazās solistes Martas Liepiņas sniegumu.

Konkurss norisinājās jau otro gadu, un tā mērķis ir nodrošināt mūzikas skolu koru un ansambļu darbības procesa nepārtrauktību, kā arī veicināt koru māksliniecisko izaugsmi un kvalitatīvu attīstību.

Ventspils mūzikas skolas dziedātāju atsauksmes par koncertu:

Marta Liepiņa: Man ļoti patika, ka varējām būt Mūzikas Akadēmijā. Priecājos, ka tikām finālā un lepojos ar mūsu sasniegumiem! Esmu priecīga, ka mums bija skaists un labi iestudēts repertuārs. Mani ievēroja un uzrunāja žūrijas locekļi, teica, ka es skaisti nodziedāju. Paldies skolotājām!

Kristīne Kunkule: Es pat necerēju, ka mēs varētu tikt finālā. Es konkursā ieguvu pieredzi kā vajadzētu uzstāties, dzirdēju arī citu koru priekšnesumus. Domāju, ka bija vērts tik daudz mācīties!

Monta Stepanova: Konkurss bija ļoti aizraujošs. Bijām ļoti priecīgi, kad uzzinājām, ka esam tikuši finālā. Mēs bijām gatavi uz visu, lai uzvarētu. Ļoti patika atmosfēra kāda valdīja Mūzikas Akadēmijā. Mēs visi bijām ļoti priecīgi un sajūsmināti, jo sapratām, ka bija vērts braukt dēļ šīm 18 minūtēm, ko pavadījām uz skatuves.

Kristiāna Raimonda Zelmene: Man prieks, ka mums nekas nesajuka. Finālā gan biju satraukusies, jo ar mums sacentās lielie kori, bet mums izdevās!

Annika Marija Stalidzāne: Konkursā mūsu pirmajā uzstāšanās reizē redzēju kā žūrijas pārstāvji smaida un izskatījās, ka viņi tūlīt apraudāsies no laimes. Es tā priecājos, ka žūrijai patika. Kad mēs nodziedājām otro reizi un gājām ārā pa zāles durvīm bija tāds atvieglojums un prieks. It īpaši par skaļajiem aplausiem.
Kad ienācām klasē un pārējiem paziņojām par iegūto balvu, skolotājas atļāva kliegt un spiegt. Šķiet, ka uz mirkli paliku kurla, tas nu gan bija jautri!

Anna Rjabiceva: Tas bija superīgi, ka varēju braukt uz Rīgu dziedāt tik lielai auditorijai. Interesanti bija redzēt tik daudzus svešus kolektīvus. Es pat nesapņoju par tik labu vietu. Tā bija forša sajūta, kliedzām kā traki aiz sajūsmas. Brauciens izdevās, jo mums bija visforšākie skolotāji !

Krista Šēniņa: Ieguvu jaunu pieredzi un priekšstatu par citiem koriem. Priecājos par iegūtajiem punktiem.

Joanna Dārta Anškena: Līdz šim es vēl nebiju piedalījusies nevienā konkursā. Bijām ļoti pārsteigti, kad uzzinājām, ka esam uzvarējuši. Vēl tagad tam nevaru noticēt! Pirms uzstāšanās biju satraukta, gaidīju, kad viss beigsies, bet kad nodziedājām gribējās dziedāt vēlreiz. Labprāt piedalītos šādā konkursā atkal.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: