Šveices advokāta Rūdolfa Meroni pārstāvji norāda, ka Ventspils uzņēmējs Oļegs Stepanovs ar jurista Mārtiņa Kvēpa palīdzību pretlikumīgi pārņēmis varu Kālija parkā.

 29. aprīlī AS "Kālija parks" akcionāru sapulcē, kas notika un kuras laikā tika ziņots par ēkā ievietotu spridzekli, 29.aprīlī veiktas izmaiņas kompānijas vadībā, ziņo LETA.

Līdzšinējais uzņēmuma valdes loceklis Valērijs Ivanovs pārgājis strādāt uz padomi, savukārt valdē iecelts Aleksejs Ovods. Uzņēmuma padomē turpinās strādāt Nikolajs Baštovojs un Igors Ļaško, savukārt uzņēmuma valdē - Jevgenijs Jaņenko un Dainis Treimanis.

Savukārt Šveices advokāta Rūdolfa Meroni pārstāvji uzskata, ka Ventspils tranzīta uzņēmuma AS "Kālija parks" akcionāru sapulce bijusi pretlikumīga un tās sasaukšanai izmantoti viltoti dokumenti.

Meroni pārstāvji norāda, ka Ventspils uzņēmējs Oļegs Stepanovs ar jurista Mārtiņa Kvēpa palīdzību pretlikumīgi pārņēmis varu Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumā.

"Kālija parka" akcionāri - starptautiskās investīciju kompānijas "Geit B.V.", kurai pieder 57% "Kālija parka" akciju, un "Transfides Holding B.V.", kurai pieder 12%, - neesot ielaisti akcionāru sapulcē.

Kā skaidro Aivars Gobiņš, kad "Geit B.V." un "Transfides Holding B.V." pārstāvji 29.aprīlī ieradās uz nozīmēto akcionāru sapulci Ventspils biznesa centrā plkst.13.40, sapulces norises vietā iekļūt neesot bijis iespējams, jo ap ēku kompleksu bija izvietota policistu ķēde, kā arī uz vietas atradās vairākas policijas automašīnas, medicīniskās palīdzības automašīna, ugunsdzēsēji.

Ķēdē stāvošie policisti akcionārus esot informējuši, ka kāds ziņojis par ēkā ievietotu spridzekli. Vēlāk akcionāriem kļuvis skaidrs, ka viltus ziņojums par spridzekli acīmredzot bijusi daļa no varas pārņemšanas plāna. Policija neesot ļāvusi iekļūt ēkā akcionāriem, jo tai esot bijis jāpārbauda, vai tiešām ēkā ir spridzeklis.

Gobiņš norāda - ir aizdomas, ka tieši šajā laikā savu "sapulci" Ventspils biznesa centrā aizvadīja Stepanova grupējums.

Pēc tam, kad Valsts policija paziņoja, ka sapulcei paredzētajā ēkā tomēr drīkstot ieiet, akcionārus pārsteigušas visas Ventspils biznesa centra slēgtās durvis.

Kad tomēr iekļuvuši biznesa centrā, vienā no sapulcei paredzētajām telpām akcionāri esot satikuši Stepanova sekretāri Nadeždu Tirtovu, kura beigu beigās esot ieslēgusies telpās, liedzot akcionāru pārstāvjiem tām piekļuvi.

"Geit B.V." un "Transfides Holding B.V." direktors Meroni uzsver, ka šis nav pirmais gadījums, kad Kvēps, ignorējot likuma normas un, pēc visa spriežot, viltojot dokumentus, cenšas pārņemt varu Ventspils tranzītbiznesa uzņēmumos.

"Nedz Kvēpam, nedz kādam citam, izņemot oficiālajai akcionāru delegācijai zvērināta advokāta Daimāra Škutāna vadībā, nebija tiesību pārstāvēt "Geit B.V." un "Transfides B.V." akcionāru sapulcē. Lai kurš arī neuzdevās par abu šo kompāniju pārstāvi safabricētajā "Kālija parka" akcionāru sapulcē, [viņš] ir pilnībā ignorējis likumu. Šāda rīcība ir krimināli sodāma," akcentē Meroni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: