Valdība atbalstīja satiksmes ministra Tāļa Linkaita piedāvājumu lemt par izmaiņām ostu valdes locekļu atalgojuma regulējumā, kas paredz aptuveni par ceturto daļu samazināt lielo ostu vadības algas un stāsies spēkā 1. septembrī.

Finanšu ministrs Jānis Reirs un ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro aicināja vēl neskatīt šo noteikumu projektu, jo tas esot sasteigts un neesot izvērtēts. Ministru ieskatā, ostu valžu atalgojuma jautājums būtu jāskata kontekstā ar plānotajām izmaiņām atalgojuma sistēmā valsts pārvaldē kopumā. Šim viedoklim pievienojās arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

Savukārt tieslietu ministrs Jānis Bordāns aicināja atbalstīt Satiksmes ministrijas izstrādāto noteikumu projektu, pamatojot to ar faktu, ka, atliekot šo jautājumu, tas varētu arī netikt pieņemts. Bordāna ieskatā, ja tiks pieņemts lēmums par ostas valžu atalgojumu, tad arī tiks steidzināts jautājums par izmaiņām atalgojuma politikā valsts pārvaldē.

Linkaits uzsvēra, ka minētā regulējuma izmaiņas nav vērstas pret konkrētām personām, turklāt šis priekšlikums neesot jauns, jo tas ir ietverts valdības rīcības plānā. Ministri atbalstīja Linkaita priekšlikumu, ka izmaiņas ostu valžu atalgojumā stāsies spēkā šā gada 1.septembrī.

Pašreiz spēkā esošie Ministru kabineta noteikumi nosaka ostu valdes locekļu mēnešalgu apmēru atbilstoši ostu iedalījumam, kas savukārt noteikts saskaņā ar ostas bilances kopsummu un neto apgrozījumu. Šobrīd valdes priekšsēdētāja alga mazajās ostās ir 854 eiro, vidējās ostās - 2134 eiro, bet lielajās ostās - 3984 eiro mēnesī, savukārt lielo un vidējo ostu valdes locekļu mēnešalgu nosaka 95% apmērā no ostas valdes priekšsēdētāja mēnešalgas.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    gg65 19.06.2019, 10:36:36

    Jāgaida Aivara komentārs, ka par tik mazu algu neviens negribēs strādāt par valdes priekšsēdētāju un osta pagrims. mhm, neviens pa 3000e mēnesī + regulāras piemaksas nebūs gatavs ar Audi W12 un personīgo šoferi braukt :D

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: