UEFA Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas izlozē savus pretiniekus noskaidroja arī FK Ventspils, kam otro sezonu pēc kārtas tika Albānijas klubs.

Pagājušajā sezonā Ventspils paplašināja savu Eiropas kausu izbraukumu karti, pirmo reizi tiekoties ar klubu no Albānijas, turklāt šī pirmā tikšanās sanāca pat ļoti veiksmīgi. Luftetari komanda Ventspilī tika sasista 5:0, bet viesos tika fiksēts vārtu guvumiem bagāts neizšķirts – 3:3. Lai gan par albāņu nevarību mača beigās un aizdomīgi zaudētiem vārtiem tika sacelts troksnis, nekāda izmeklēšana un atzinumi par šī mača izskaņu nesekoja.

Arī pirms šīs sezonas Eiropas līgas pirmās kvalifikācijas kārtas izlozes viens no ventspilnieku variantiem bija klubs no Albānijas – bronzas medaļu ieguvēji FK Teuta. Tāpat Ventspilij, kas bija izsēto klubu skaitā, varēja trāpīties slovāku DAC 1904 Dunajská Streda, Lietuvas Žalgiris no Kauņas, bosniešu Široki Brijeg, kā arī priekšsacīkšu dueļa La Fiorita (Sanmarino) un Engordany (Andora) veiksminieks. Taču otro gadu pēc kārtas trāpījās albāņi, starp citu, klubs ar 99 gadu senu vēsturi.

FK Teuta iepriekšējā Albānijas čempionātā, kas noslēdzās maija beigās, izcīnīja trešo vietu, par diviem punktiem apsteidzot Skënderbeu komandu un par tādu pašu tiesu atpaliekot no sudraba medaļām. Tā kā komandas rēķinā ir viens Albānijas čempionu tituls, kā arī vairākas reizes izcīnīts kauss un vicečempionu tituls, tai ir arī visai ievēroja pieredze Eiropas kausos, taču tikai divas reizes izdevies tikt tālāk par pirmo kārtu. Interesanti, ka 2013./2014. gada sezonā Teuta Eiropas līgā tikās ar Moldāvijas vicečempioni Dacia, kuras prezidents tajā laikā jau bija pašreizējais FK Ventspils vadītājs Adlans Šišhanovs.

Pirmā spēle 11. jūlijā risināsies Ventspilī, bet atbildes spēle Duresi pilsētā paredzēta 18. jūlijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: