Ventspils starp lielajām Latvijas pilsētām uzrāda otro augstāko rādītāju ārvalstu tiešo investīciju piesaistē uz 1 iedzīvotāju, būtiski pārsniedzot vidējo rādītāju valstī.

Uz 2017. gada 1. janvāri kopējais ārvalstu tiešo investīciju apjoms Ventspils pilsētas administratīvajā teritorijā sastāda 189,5 milj. EUR.

Līdz ar ārvalstu investīciju ieplūšanu Ventspilī ir izdevies atvērt arvien jaunas rūpnieciskās ražotnes un izveidot jaunas darba vietas.

Jau kopš 2011. gada republikas pilsētu grupā Ventspils ierindojas otrajā vietā aiz galvaspilsētas Rīgas pēc uzkrāto ārvalstu tiešo investīciju apjoma uz 1 iedzīvotāju. 2017.gada sākumā šis rādītājs ir 4802 EUR. Vidēji Latvijā uz 1 iedzīvotāju ārvalstu investīciju apjoms ir zemāks – tikai 3370 EUR.

Ventspilnieku darbu atzinīgi ir novērtējuši vairāki neatkarīgi avoti. Piemēram, britu laikraksta «Financial Times» izdevums «FDI Intelligence» Ventspils brīvostai 2016. gadā piešķīra sešas speciālbalvas – par atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai, infrastruktūras atjaunošanu, paplašināšanos, ostas infrastruktūru, mārketingu un augsto tehnoloģiju produktu ražošanas attīstību. Savukārt Ventspils pilsēta Eiropas mikropilsētu grupā 2016./2017. gadā ārvalstu tiešo investīciju piesaistes stratēģijas jautājumos tika ierindota otrajā vietā.

2016. gada nogalē notika Latvijas Biznesa savienības un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas indeksa «Investīcijām draudzīgākā pašvaldība» atvēršana, un Ventspils tika atzīta par investīcijām draudzīgāko pilsētu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: