Šā gada februārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki ir uzsākuši trīs kriminālprocesus un kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījuši sešus kriminālprocesus, no kuriem divi ir kvalificējami kā sevišķi smagi, viens kā smags, divi kā mazāk smagi noziedzīgi nodarījumi un viens kā kriminālpārkāpums.

No minētajiem 6 kriminālvajāšanai nodotajiem kriminālprocesiem izceļams ir viens kriminālprocess par sevišķi smagu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu saistībā ar narkotisko vielu nelegālu apriti Ventspilī.

Kurzemes tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai ir nosūtīts kriminālprocess pēc diviem krimināllikuma pantiem – par narkotisko vielu realizāciju un narkotisko vielu glabāšanu lielos apmēros. 2016.gada decembrī uz aizdomu pamata par narkotisko vielu realizāciju un glabāšanu realizācijas nolūkā Ventspilī tika aizturēts 1987.gadā dzimis vīrietis. Veicot pirmstiesas izmeklēšanu un procesuālās darbības, kopumā tika izņemti 15 grami pulverveida vielas, kas satur karfentanīlu. Vīrietim tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums un viņš agrāk jau ir nonācis policijas redzeslokā par citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Kopumā februārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja 3 personas, no kurām tika izņemtas 0,201g masas, kas satur karfentanīlu, 20 tabletes tramadola un septiņas tabletes klonazepāma.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    cits 21.03.2017, 15:30:04

    Klonazepāms,tramadols-tās taču aptiekas zāles,ne narkotikas!
    Tramadolu,starp citu,vēl kādus padsmit gadus atpakaļ aptiekā deva bez receptes!

  • -2
    Novadnieks 21.03.2017, 19:10:27

    Nu tad vajag legalizēt,nevis gadiem ilgi te mocās kā ar cauru vēderu.Lai tie kas grib,lai lieto un lai sprāgst nost.Alkohols ir pieejams uz katru stūri,pluss vēl "točkas",bet tas gan tā,administratīvi sodāma lieta.Un vai grūti ir saprast,ka noziegumi alkohola reibumā ir daudz vairāk nekā tā saucamo narkotiku iespaidā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: