Uzņēmums Latvijas tilti sola tilta būvniecību pabeigt 10. decembrī, atklāj projekta pasūtītājs – Brīvostas pārvalde.

Jau rakstījām, ka lielākā daļa darbu jau pabeigta, bet aizķeršanās notikusi tādēļ, ka kavējas tilta paceļamās daļas mehānismu piegāde no ražotājiem Krievijā, Vācijā un Holandē. To kā galveno iemeslu savā vēstulē Brīvostas pārvaldei min darbu ģenerāluzņēmējs a/s Latvijas tilti.

Šobrīd notiek intensīva paceļamās daļas mehānisma montāža, ko veic Latvijas tilti un apakšuzņēmēji SIA Tilts un SIA Rīgas tilti, noteiktas funkcijas ir arī pasūtītāja darbiniekiem, atklāj Brīvostas pārvaldes pārvaldnieks Imants Sarmulis.

Viņš apstiprina, ka mudinot darbu veicējus visos iespējamos veidos, un šobrīd Latvijas tiltu noteiktais nodošanas datums ir 4. decembris. Atgādināsim, ka tilta rekonstrukcija sākās 2009. gada augustā un bija paredzēts to atklāt pēc gada.

Tā kā pērnziem stiprā sala dēļ darbi iekavējās, ģenerāluzņēmējs solīja iekavēto iedzīt pavasarī vasarā, taču neizdevās. Atbilstoši līgumam Brīvostas pārvalde piemēros soda sankcijas, un Sarmulis informē, ka tās jau tiek aprēķinātas.  

Pēc tilta paceļamās daļas samontēšanas notiks mehānismu regulēšana un testēšana. Ģenerāluzņēmējs šobrīd noteicis konkrētu darbu nodošanas datumu – 4. decembri, un pasūtītājam atliek vien uz to paļauties. Arī ventspilnieki cer, ka vēl šogad varēs šķērsot Ventu pa rekonstruēto tiltu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: