Viens no Ventspils labākajiem volejbolistiem Māris Vensbergs veiksmīgi iekļāvies Vācijas 1. Bundeslīgas kluba VC Gotha sastāvā un ir gatavs gaidāmajai sezonai, kuras pirmā spēle paredzēta jau 27. oktobrī.

Iepriekšējo sezonu Vensbergs pavadīja VK Ventspils sastāvā un ar savu meistarīgo sniegumu palīdzēja tam izcīnīt Latvijas 1. līgas čempionāta bronzas godalgas. Toties šo sezonu mūsu volejbolists aizvadīs krietni augstākā līmenī – Vācijas VC Gotha sastāvā. Kā Mārim klājas Vācijā, kā izdevies iedzīvoties un kāda atmosfēra valda klubā – par to visu nelielā intervijā.

Kā esi iejuties komandā? VC Gotha sastāvā esi viens no pieredzējušākajiem spēlētājiem. Vai to var manīt arī no treneru un komandas biedru puses?


– Gotā esmu jau no 1. augusta un ar komandu esmu aizvadījis pilnu sagatavošanās programmu. Pateicoties skolotājas Māras Kraules pūlēm, man Vācijā nav nekādu problēmu ar valodu, tāpat izpalika arī iedzīvošanās jeb aklimatizēšanās problēmas. Runājot par komandu, tā pilnībā tika nokomplektēta tikai septembra sākumā, kad ieradās pēdējais spēlētājs no Brazīlijas. Tagad jau pusotra mēneša trenējamies pilnā sastāvā. Par mani gados vecāks ir tikai diagonāles spēlētājs no Serbijas Bojans Gluvajics, taču tas nebūt nenozīmē, ka esam pieredzējušākie. Komandā ir spēlētāji, kas spēlējuši savu valstu nacionālajās izlasēs, kā arī Eiropas čempionātā un Pasaules līgā. Tā kā esam pavisam jauna komanda (no vecā sastāva palikuši tikai 5 spēlētāji), visi respektējam cits cita viedokli un padomus; tāds ir arī trenera uzstādījums.

Kā nonāci VC Gotha sastāvā? Vai bija arī citi varianti?


Gotā nonācu pavisam nejauši. Iepriekšējā sezonā man nebija veiksmīga sadarbība ar bijušo aģentu no Beļģijas, un pēc līguma beigšanās aprunājos ar dažiem treneriem par iespēju spēlēt ārzemēs. Bijušais vienīgā Lietuvas Schenker līgas kluba treneris Manfrēds Šteinbeisers piedāvāja man atrādīties VC Gotha treniņos, un jau maijā devos uz turieni. Treneri apmierināja mans sniegums, tāpēc jau pēc pirmā treniņa mutiski vienojāmies par spēlēšanu VC Gotha sastāvā. Citu piedāvājumu tajā brīdī nebija, un esmu ļoti apmierināts ar šo izvēli, jo komanda ir pavisam jauna, ļoti internacionāla un sezona solās būt spraiga un interesanta. Protams, arī spēlēšana Vācijas 1. Bundeslīgā gan sportiskajā, gan pieredzes ziņā ir ļoti vērtīga, jo līgas līmenis ir augsts. Mācoties no bēdīgajiem notikumiem Latvijā,  ne mazāk svarīga bija finansiālā drošība, ar ko Vācijā spēlētāji tiek nodrošināti.

Intervijas turpinājumu lasiet šodienas laikrakstā Ventas Balss.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: