Otrdien plkst. 17.30 Livonijas ordeņa pilī piedāvā iepazīt pilsētas vēsturi lekciju ciklā Vēstures otrdienas: Rudens abonements caur neparastām ventspilnieku biogrāfijām.

 

Līdzšinējie stāstījumi atsevišķas personības nav daudz skāruši, turklāt, īpašs šajā lekcijā ir tas, ka pieminētie ventspilnieki, lai arī nav kļuvuši par romānu varoņiem, tomēr sava ideālisma un neparastās biogrāfijas dēļ to būtu pelnījuši.

Ventspils muzeja Vēstures nodaļas vadītāja Stella Lindenberga, sagatavojot savu stāstījumu, minēja, ka dažādu laikmetu satricinājumi mēdz radīt spilgtas personības. Piemēram, Hermaņa Lauvas dzīvesstāsts.

Krievijā, laikā pirms I pasaules kara, māte mazo 6 g.v. Hermani pazaudē stacijā, kur topošais revolucionārs dodas ar vilcienu pretējā virzienā. Hermanis pabeidz Maskavas Tautu universitāti, kurā bez citām jaunajai padomju valstij svarīgām profesijām, tiek sagatavoti diversanti, un tiek iefiltrēts pārtikušajā Latvijas Republikā, Ventspilī, lai sagatavotu augsni labākai varai.

Pēc publikācijām tā laika laikrakstos var spriest, ka savu mazo Hermani dedzīgi meklē viņa māte, tomēr pagrīdes darbībā iegrimušais Lauva viņai neatsaucas. Savukārt, H.Lauvas tēvs ar savu traģisko rīcību nodemonstrē bijušo laiku goda lietas svētumu- būdams Latvijas Republikas Saeimas deputāts, viņš tiek turēts aizdomās par valsts mantas nepamatotu izšķērdēšanu, un augstāko soda mēru piespriež sev pats.

Ieeja ar Rudens abonementiem vai muzeja ieejas biļetēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: