Jaunā Ventspils Augstskolas (VeA) rektora vēlēšanās arī studentiem būs savs vārds sakāms, viņu balsu īpatsvars ir 20%.

Jau informējām, ka pašreizējais VeA rektors Jānis Vucāns ir ievēlēts 10. Saeimā no Zaļo un zemnieku savienības saraksta, līdz ar to augstskolai būs jāmeklē jauns vadītājs.

Vucāns skaidroja, ka rektora amats viņam būs jāpamet aptuveni mēneša laikā pēc tam, kad viņš būs sācis pildīt Saeimas deputāta pienākumus.

VeA Satversmes sapulce uz rektora amatu izsludinās atklātu konkursu. Kā skaidro Vucāns, jaunā rektora izraudzīšanās notiks divos posmos – vispirms notiks rektora vēlēšanas augstskolas Satversmes sapulcē, bet pēc tam jaunais rektors būs jāapstiprina Ministru kabinetam.

Augstskolas Satversmes sapulcē ir arī seši studentu pārstāvji. Viena no tiem – elektronikas programmas 2. kursa studente Solveiga Požarska. Viņasprāt, studenti savā balsojumā būs vienoti. «Mēs iepriekš sarunāsim,» saka Solveiga.

Kamēr amata konkurss vēl nav izsludināts un pretendenti nav pieteikušies, spriest par konkrētām kandidatūrām var tikai kā par iespējamību. «Ja nākamais rektors nebūs no VeA pasniedzēju vides, tad viņš var atnest svaigu skatījumu uz lietām, jo viņš nezina, kā te ir ierasts. Ja rektors būs kāds no šeit esošajiem pasniedzējiem, tad viņš visticamāk turpinās to, kas iesākts,» spriež Kārlis Beigats (elektronika, 2. kurss).

Pēc Solveigas domām, no VeA mācībspēkiem uz rektora amatu, iespējams, labi varētu pildīt Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāne Gaļina Hiļkeviča, kura esot ļoti apzinīga, diplomātiska un sadarbībai atvērta. Studentu vidū esot arī ļoti labas atsauksmes par VeA Inženierzinātņu institūta Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs direktora pienākumu izpildītāju Valdi Avotiņu.

Jura Ģiguļa foto

VeA studenti Irina, Kārlis un Solveiga ir vienisprātis, ka pašreizējais rektors Jānis Vucāns ir ļoti jauks, atsaucīgs cilvēks, kurš studentus uzskata par kolēģiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: