Tehnoloģiju parkā darbu iecerējis sākt vēl viens elektronikas ražotājs - darbinieku meklēšanu izsludinājis dāņu uzņēmums, kurš izstrādā mikroshēmas.

Polaric, kas nodarbojas ar NFC jeb tuvas distances bezvadu komunikāciju tehnoloģiju mikroshēmu izstrādi, kas tiek izmantotas dažādās mobilās ierīcēs, vēlas atvērt filiāli Ventspils augsto tehnoloģiju parkā. Ar šāda veida ierīcēm, piemēram, var veikt maksājumus ar mobilo telefonu – kredītkartes vietā vai sabiedriskajā transportā e-talona vietā.

Šobrīd tiek meklēti programmētāji un elektronisko shēmu projektētāji. Sākotnēji uzņēmumā tiks izstrādātas mikroshēmas, bet nākotnē iecerēta arī ražošana.

Sākotnēji darbā tiks pieņemt pieci darbinieki- divi programmētāji un trīs elektronisko shēmu projektētāji.

Kā atklāj Ventspils Augsto tehnoloģiju parka valdes priekšsēdētājs, Ivars Eglājs, to, cik darbiniekus varētu nodarbināt nākotnē, šobrīd esot grūti prognozēt. Tas atkarīgs no atbilstošu speciālistu pieejamības. Ventspils Augstskola šobrīd sagatavo cilvēkus ar zināšanām programmēšanas un elektronikas testēšanas jomā, kas būs nepieciešamas Polaric. Vietējā augstskola tiek pasniegti arī kursi specifiskās programmēšanas jomās, kas nepieciešamas elektronisko shēmu projektēšanā, bet atsevišķas, specifiskas lietas, darbiniekiem, iespējams, būs jāapgūst papildus apmācībās Dānijā.

Polaric par iespēju atvērt filiāli Ventspilī sācis interesēties, kad no cita dāņu kapitāla uzņēmuma, kas darbojas tehnoloģiju parkā, Latvisoft, uzzinājis, ka šeit pieejami speciālisti un atbilstoša infrastruktūra. Latvisoft vadība ir ļoti apmierināta ar pirmā pusgada darbības rezultātiem. Īpaši tādēļ, ka izdevies pieņemt darbā ļoti produktīvu un talantīgu programmētāju grupu. Ir izstrādāti pirmie produkti Dānijas klientiem. Šogad plānots paplašināt klientu loku, noslēdzot līgumus Vācijā un Somijā.

Jaunais uzņēmums nebūšot konkurents Ventspils elektronikas fabrikai, bet, iespējams, pat sadarbības partneris. Drīzumā jau iecerētas sarunas, lai apspriestu abu uzņēmumu iespējamu sadarbību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: