Filmu vērtē kinogardēdis Savva Matvejevs.

 Režisors: Silvestrs Stalone

Un tomēr Stalone ir romantiķis! Laikā, kad pasauli pārņēmis zēnu vampīru un vilkaču kults, kurus iekāro turpat vai visas dažāda vecuma daiļā dzimuma pārstāves, Stalone nikni sit dūri galdā, notrauš skopu vīrieša asaru un pulcē savā filmā tādu aktieru sastāvu, kādu mūsdienu kinematogrāfs vēl nav redzējis nekad. Un, iespējams, nekad vairs arī neredzēs...

Sapulcināt vienā filmā spožākos 90. gadu bojeviku pārstāvjus izrādījās lieliska ideja. Filmā redzams īsts zvaigžņu sastāvs: Silvesters Stalone, Brūss Villis, Dolfs Lundgrēns, Mikijs Rurks, Ēriks Robertss, Arnolds Švarcnegers – un tie ir tikai vecās gvardes pārstāvji.

Starp jaunajiem sevi veiksmīgi parādījuši Džeisons Stethems, Džets Lī, Rendijs Kutjūrs – profesionāls MMA cīkstonis, pieckārtējs UFC čempions smagajās un pussmagajās svara kategorijās, divkārtējs pasaules čempions un Olimpisko spēļu godalgas ieguvējs grieķu-romiešu cīņā, kā arī Stīvs Ostins – bijušais profesionālais reslinga cīkstonis ar savu specifisko iesaukumu Aukstais akmens.

Skumji, ka filmā nav redzami Čaks Noris un Džekijs Čans – tad šī filma būtu pavisam īsta odziņa. Nekas, varbūt otrajā daļā... Filmā Neiznīcināmie jūs neatradīsiet dziļu sižetu, kas būtu pārdomāts līdz pēdējam sīkumam, tāpat vairums filmas personāžu nevar izcelties ar pārāk lielu loģiku, neredzēsiet arī pārmoderno un uzmācīgo 3D. Tā vietā Slajs licis uzsvaru uz ko citu – viņš ir eleganti pagriezies uz filmu Plēsoņa, Rembo, Amerikāņu nindzjas un Terminatora ēru.

Laižot klajā Neiznīcināmos, skatītāji burtiski tiek ierauti tādās izjūtās, kādas viņš izjuta, ielādējot savā pirmajā VHS videomagnetofonā Cieto riekstu 1 vai Komandosu. Un tas ir fantastiski!

Šeit visu parādi vada Viņa Augstība action darbība! Turklāt kāda! Slajs nenobijās parādīt sašķelšanos visā tās daudzveidībā. Pēdējā aina, kurā redzams neiznīcināmais, ar automātisko skrošu bisi bruņojies vīrietis, kas iznes veselu kaudzi ar nelabvēļiem, liks locīties kinozāles/istabas krēslā pat visrūdītākajam skatītājam. Paralēli apšaudēm un purnu dauzīšanai dzirdams lielisks humors un smieklīgas vārdu pārmaiņas galveno varoņu vidū.

Ļoti skumji, ka filma Neiznīcināmie joprojām nav nonākusi līdz mūsu kinoteātrim, cilvēki to gaida un alkst pēc tās! Cerams, ka Ventspils kinomīļiem tomēr palaimēsies noskatīties šo filmu kinoteātrī!

Spriedums: Lieliski! Ignorējot iespēju noskatīties, uz ko spējīgi 90. gadu bojeviku varoņi, to varētu pielīdzināt noziegumam. Vārdu sakot, visiem vīriešiem, kuru draudzenes ar varu lika noskatīties filmu Sekss lielpilsētā, ir radusies reāla iespēja atspēlēties!

Ko vēl var noskatīties, ja iepatikusies filma Neiznīcināmie: Rembo-4, Komandoss, Cietais rieksts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: