Ventas tilta būvniecība nav apstājusies, lielākā rosība notiek celtnes 1. stāvā – virs ūdens un uz tilta balstu konstrukcijām.

Daži ventspilnieki, neredzot enerģisku rosību uz tilta, uztraukušies – kāpēc darbi  pārtraukti? Vai radušās problēmas? A/s Latvijas tilti pārstāvis, būvdarbu vadītājs Andris Jēkabsons problēmu esamību noliedz.

Darbi turpinās. Tilta būvē šobrīd vienlaikus strādā aptuveni 50 cilvēku.  Darba diena ilgst no plkst. 6 līdz 23, šobrīd notiek tilta paceļamās daļas un tiem līdzās esošo balstu iebūve, kā arī tilta malējo laidumu montāža. Savukārt tilta paceļamās daļas konstrukcijas un mehānismi no Krievijas un Eiropas Savienības valstīm pamazām tiek nogādāti Ventspilī, un, gaidot savu kārtu būvniecībā, gulstas noliktavā. Uz jautājumu, vai tiltu pagūs uzbūvēt paredzētajā termiņā – līdz pilsētas svētkiem, būvdarbu vadītājs atbild apliecinoši. Celtnieki ir gatavi darīt visu, lai bargajā ziemā iekavētos darbus sastiegtu, bet tehnoloģiskās pauzes tādēļ pārkāptas netikšot. Ventspils Brīvostas pārvaldnieka vietnieks Arnis Mazalis apstiprina darba vadītāja teikto: «Darbi turpinās.»

Taču par iekļaušanos termiņā konkrētāk varēšot spriest jūnijā, pēc tilta paceļamās daļas balstu rekonstrukcijas darbu pabeigšanas.

Līdzās tiltam pievadceļu remontdarbi ir pamanāmāki, transporta plūsma dažviet jau novirzīta pa jaunuzklātu asfaltu. Tāpēc vīru, kas vakar drupināja tilta balstus, darbošanās nav tik iespaidīga, kā tehnikas rosīšanās ielu būvē.  

Ventas Balss novēroja, ka ar elektriskajiem urbjiem atdalītie gabali tiek mesti tieši Ventā. Vai tas tā paredzēts? Mazalis atklāj, ka šāda rīcība novērota arī iepriekš, un par to tilta būvētājiem aizrādīts jau vairākkārt. «Celtniekiem pašiem būvgruži no Ventas būs jāizvāc. Tas viņiem prasīs liekus izdevumus, taču, ja citādi neprot, tad jāmaksā,» spriež Brīvostas pārvaldnieka vietnieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: