Metālapstrādes uzņēmuma Izoterm cerības saistībā ar Eiropas naudu nav attaisnojušās, tomēr kompānija neatsakās no saviem plāniem izveidot mūsdienīgu ražotni Ventspilī.

Industriālajā zonā Rūpniecības ielā 39 kaut arī pamazām, tomēr top metālkonstrukciju ražotnes rūpnīca. Topošās rūpnīcas metāla karkass jau ir gatavs. Vakar objektā strādāja vairāki cilvēki. Mūsdienu ražotnei vajadzēja sākt darbību pirms diviem gadiem. Tomēr toreiz gandrīz uzceltā rūpnīca nodega. SIA Izoterm vadītājs un īpašnieks Valerijs Kļimovs nenolaida rokas pēc notikušā un ar jauniem spēkiem uzsāka rūpnīcas būvniecību.

Kad Latvijas investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izsludināja projektu konkursu investīciju ar augstu pievienoto vērtību atbalstam, starp sešiem pretendentiem no Ventspils bija arī uzņēmums SIA Izoterm. Tomēr sākumā uzņēmumam lika pie metālapstrādes projekta piestrādāt, bet beigās tas tā arī nesaņēma līdzfinansējumu no ES fondiem.

Valdes priekšsēdētājs Valerijs Kļimovs, runājot par atteikumu, ir lakonisks: «Aizbildinājās ar formālām kļūdām...», runājot par LIAA. Aģentūra tāpat nekomentē iemeslus, kāpēc tikuši noraidīti daži projekti, kas pretendēja uz Eiropas fondu finansiālo atbalstu. LIAA mājaslapā pieejama informācija tikai par tiem uzņēmumiem, ar kuriem jau noslēgti līgumi par finansējumu no Eiropas fondiem.

Lai arī Izoterma starp tiem nav, Valērijs Kļimovs arī šoreiz neatsakās no savas ieceres uzbūvēt Ventspilī vismodernāko metālapstrādes uzņēmumu. «Atkārtoti piedalīsimies projektu konkursā, šoreiz par jaunu produktu un tehnoloģiju izstrādi un ieviešanu,» Kļimovs ir neatlaidīgs. Tiesa, LIAA pārstāve Vineta Vilistere-Lāce informē, ka šīs programmas pirmā kārta jau ir noslēgusies, bet otrā vēl nav atklāta. Tomēr izredzes uzņēmumam ir.

Ventspils brīvostas pārvaldes Mārketinga nodaļas vadītājs Igors Udodovs tāpat cer, ka metālapstrādes rūpnīca tiks veiksmīgi uzcelta. Izoterm īsteno savu projektu Ventspils brīvostas teritorijā.

Pēdējo astoņu gadu laikā Ventspils brīvostas teritorijā atklātas aptuveni 20 jaunas ražotnes ar aptuveni 800 jaunām darba vietām. Udodovs informē, ka potenciālo investoru interese par Latviju nemazinās. Ventspils brīvosta tāpat strādā pie jaunu investīciju un ražotņu piesaistes. Iespējams, drīzā laikā par dažām no tām taps zināms plašākai sabiedrībai, cerīgi saka Udodovs.

Vistuvākajā laikā brīvostas teritorijā tiks atvērta unikāla inovatīvās koksnes ražotne Dendrolight. Jaunā ceha būvniecību pabeidz mašīnbūves uzņēmums Bucher Schoerling. Beļģijas metālapstrādes uzņēmums Malmar Sheet Metal gatavojas uzsākt jauna ražošanas korpusa būvniecību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: