Jau devīto gadu ar organizācijas Gnosjo Hjalper starpniecību Ventspils bērnu nama audzēkņiem ir krustvecāki Zviedrijā.

Šobrīd bērnu namā uzturas 28 bērni, un katram no viņiem jau ir vai tuvākajā laikā būs savi krustvecāki Zviedrijā. Viņi ir dažāda vecuma – gan ģimenes, kurās pašu bērni jau sākuši patstāvīgu dzīvi, gan, piemēram, 21 gadu veca jauniete.

Ar krustbērniem viņi sazinās visu gadu – ar interneta starpniecību, rakstot vēstules, reizi divas gadā kāds no viņiem atbrauc uz Ventspili, bet vasaras nogalē mazie draugi tiek gaidīti Zviedrijā, Gnošē. Visi, protams, uz turieni nevar aizbraukt, un tas notiek rindas kārtībā, lai katrs varētu paciemoties Zviedrijā. Galavārds tomēr pieder bērnu nama vadītājai Mārītei Laipniecei, un, piemēram, šovasar diviem audzēkņiem brauciens izpalicis sliktas uzvedības dēļ.

Šogad uz Zviedriju devās māsas Jana un Runika, Roberts, Kristaps, Juris, kā arī nedaudz vecākie Agnese un Kristaps, kuri pie krustvecākiem viesojas jau otro reizi. Pārrunājot ar bērniem nedēļas laikā pieredzēto, saprotam, ka zviedru galvenā vēlme ir mazos draugus palutināt, jo izklaides programma bijusi gana interesanta.

Visvairāk esot paticis atrakciju parka, zoodārza, kovboju pilsētiņas apmeklējums. Sevišķs prieks bijis tiem, kas ar saviem krustvecākiem tikās pirmoreiz, jo zviedri šo brīvprātīgo pienākumu uztver ļoti nopietni. Arī citiem bērnu nama audzēkņiem šogad bija iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs: izdzīvošanas, ušu kung fu, kristīgajā nometnē, mācību ekskursijā Slovākijā, ciemos pie krustvecākiem Francijā.

Šovasar pie saviem zviedru krustvecākiem ciemojās: Kaspars, Jana, Agnese, Kristaps, Runika, Roberts, Juris. Foto: Juris Ģigulis  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: