Medicīniskajās ekspertīzēs noskaidrots, ka netālu no Ventspils mežā atrastā sieviete nav mirusi vardarbības rezultātā. Tikmēr apsarga rīcība saistībā ar sievietes aizvešanu,vēl tiek izmeklēta.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons informē, ka uz mirušās sievietes ķermeņa nav konstatēti tādi miesas bojājumi, kuru rezultātā būtu iestājusies nāve. Natālijas nāves iemeslu noskaidrot vairs nav iespējams, jo viņas līķis atrašanas brīdī bijis jau sadalīšanās stadijā. Tā kā nav pierādījies, ka sievietes nāve iestājusies vardarbības rezultātā, visticamāk, tiks pieņemts lēmums krimināllietu izbeigt.

Tikmēr Latus Sardzes apsarga rīcība, ka viņš sievieti pēc konflikta veikalā aizveda ar automašīnu uz pilsētas robežu, vēl tiek izmeklēta atsevišķā lietā. Apsargs netiek turēts aizdomās par sievietes nonāvēšanu, bet gan tiek izvērtēta viņa konkrētā rīcība par sievietes vešanu, kas neietilpst apsargu darba pienākumos. Vilemsons uzsver, ka pēc būtības šāda apsarga darbība ir nelikumīga, vēl jo vairāk, ja tas notiek pret cilvēka gribu. Šobrīd vēl tiek noskaidrots, kāpēc viņš viņu veda, vai viņa pati mašīnā iesēdās vai tika piespiesta un citi apstākļi, lai varētu izvērtēt apsarga atbildību un pieņemt attiecīgos mērus. 

SIA Latus Sardze 2 valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Fjodorovs apstiprināja, ka minētais apsargs firmā joprojām strādā un pagaidām nav nekāda pamata viņu atlaist. Viņš esot kārtīgs, apzinīgs un labs darbinieks. Ja būs tiesībsargu lēmums, ka apsargs ir jāatbrīvo, tad Fjodorovs pakļausies. Fjodorovs atkārtoti pauda uzskatu, ka apsargs rīkojās pareizi un nav pārkāpis nekādus likumus, tai skaitā apsargu likumu, kurā nav tāda punktu, kas neatļautu aizvest cilvēku. Tur esot punkts, ka konflikta gadījumā ir nepieciešams izsaukt policiju vai arī cilvēks jāaizved uz policiju. Jau iepriekš publicētajā komentārā Fjodorovs norādīja, ka pēc katra skandāla cilvēks uz valsts policiju netiek vests: «Ja mēs tā darītu, tad policija nevarētu nodarboties ar savām daudz nopietnākām lietām, jo tai būt jānodarbojas ar skandāla lietām» .

Jau rakstījām, ka 46 gadus vecā ventspilniece mira dīvainos apstākļos. 13.jūlijā Natālijai veikalā Beta ar pārdevējām izveidojās konflikts, un Latus Sardzes darbinieks viņu no veikala automašīnā aizvedis tā patālāk, lai viņa nomierinātos un neatgrieztos konflikta vietā. Sieviete atstāta netālu no Ventspils naftas termināļa, kas ir ļoti tālu no viņas dzīves vietas. Pēc vairāk nekā nedēļas sēņotāji sievietes ķermeni atraduši vairāku kilometru attālumā no naftas bāzes – Tārgales pagastā dziļā mežā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: