Šodien ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) un Saeimas priekšsēdētāja biedre Solvita Āboltiņa (JL) izteica atzinību desmit pērn lielākajiem eksportējošajiem uzņēmumiem Kurzemē.

Četri no uzteiktajiem uzņēmumi ir no Ventspils - SIA "Bio Venta", SIA "Bucher Schoerling Baltic", SIA "Diana Sveces" un SIA "Kurekss" -, četri no Liepājas - SIA "Lauma Fabrics", AS "Liepājas Metalurgs", SIA "Tolmets" un AS "UPB" -, bet vēl divi no Talsu novada - SIA "Jaunpagasts Plus" un SIA "Vika Wood".

Kurzemē lielākie eksportējošie uzņēmumi tika atlasīti pēc to sasniegtajiem eksporta apjomiem finanšu izteiksmē 2009.gadā, balstoties uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem. Pērn Kurzemes reģiona uzņēmumu kopējais eksports sastādīja 449,7 miljonus latu.

Ar šo pasākumu tiek aizsākts cikls, kad valdības un Saeimas pārstāvji klātienē izsaka atzinību uzņēmumiem reģionos par to nozīmīgo ieguldījumu un sasniegumu eksporta veicināšanā valstī.

Kampars pauž gandarījumu, ka Kurzemē eksportspējīgākie uzņēmumi pārstāv atšķirīgas ražošanas nozares, turklāt vairākiem no tiem pērn izdevies pat ievērojami kāpināt eksporta apjomus salīdzinājumā ar 2008.gadu.

Pērn kopumā preču un pakalpojumu eksports naudas izteiksmē sasniedza 3,57 miljardus latus. Nozīmīgākās eksporta nozares rūpniecībā ir: mašīnbūve un metālapstrāde, kokapstrāde, farmācija un pārtikas ražošana.

Kopš pērnā gada vidus ik ceturksni kopējie eksporta apjomi valstī pieaug. Eksports ir viens no pirmajiem makroekonomiskajiem rādītājiem, kas visātrāk uzrādīja izaugsmi pēc strauja krituma 2008.gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: