Karstā un sutīgā vasara ietekmē arī cilvēku veselību. Viens no galvenajiem nāves cēloņiemVentspilī ir sirds un asinsvadu slimības.

No jūnija sākuma līdz augusta vidum šogad miruši 114 cilvēki, liecina Ventspils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas reģistrs. Pērn šajā laikposmā reģistrēts nedaudz mazāk – 110 nāves gadījumu.

Tieslietu ministrijas Administratīvā departamenta juriskonsulte Laura Pakalne zina teikt, ka šovasar karstā laika iespaidā iedzīvotāju mirstība palielinājusies visā Latvijā, dažos reģionos pat ļoti pārsniedzot normu. Diemžēl precīzas statistikas par mirstību vasaras mēnešos valsts mērogā mums neizdevās iegūt. Ventspilī kopš gada sākuma miruši 350 cilvēki, 2009. gadā šajā laikposmā – 361, bet acīmredzot vairāk citos mēnešos, nevis vasarā.

Atbilstoši ierakstiem miršanas gadījumu reģistrā biežākie nāves cēloņi Ventspilī ir sirds un asinsvadu slimības (infarkts, insults, akūta sirds mazspēja) un ļaundabīgais audzējs. Šovasar visvairāk aizsaulē aizgājuši vecāki ļaudis: 31 vecumā no 71 līdz 80 gadiem, 29 – vecāki par 80 gadiem, 25 – no 61 līdz 70 gadiem, 13 – no 51 līdz 60 gadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: