Neskatoties uz bēdīgo faktu, ka uzņēmums Ventspils maiznieks kopš 9. jūlija pārtraucis maizes cepšanu, Ventspils tirgus slēgtajā paviljonā jau nedēļu nopērkama maizīte ar Ventspils maiznieka logo.

Arī tirdzniecības vietu joprojām rotā pazīstamā maizes ražotāja zīmols.


Plauktā līdzās rindojas gan Ventspils maiznieka, gan SIA Matss ražojumi – maize un dažādi cepumi. Pārdevēja Tatjana, kas daudzus gadus pārdevusi Ventspilī ražoto maizi, atklāj, ka šobrīd pieņemta darbā SIA Matss. Arī maizīte, ko joprojām rotā Ventspils maiznieka logo, ražota šajā uzņēmumā. Te nopērkama pēc Ventspils maiznieka receptēm ražota saldskābā, baltmaizes batons, Kursas un Kurzemes vieglā maize. Šobrīd izpirkts ir rupjmaizes ķieģelītis, ko ventspilnieki ir īpaši iecienījuši.«Cilvēki Ventspils maiznieka maizīti pērk ar prieku, un garšas ziņā tā ir tikpat laba kā kādreizējā,» atklāj pārdevēja.

SIA Matss atrodas Saldū. Uzņēmuma izpilddirektors Arvis Rove skaidro, ka saldenieki ventspilnieku maizes receptes un zīmolu pārņēmuši uz laiku: «Lai laikā, kamēr Ventspils maiznieks atgūsies no īslaicīgajām problēmām, nezustu jau pazīstamais zīmols un iecienītie maizes izstrādājumi, pēc abpusējas vienošanās ražojam maizes izstrādājumus pēc Ventspils maiznieka receptēm.» Izpilddirektors uzsver, ka gan Ventspils maiznieks, gan SIA Matss ir 100% Latvijas uzņēmumi, kuru uzdevums ir grūtā brīdī savstarpēji palīdzēt.

Šobrīd uzņēmums atvēris tirdzniecības vietu Ventspils tirgū, kur nopērkama maize ar Ventspils maiznieka logo, un šie izstrādājumi piedāvāti arī citiem tirgotājiem. 

Pircējiem labi pazīstami arī SIA Matss cepumi, tiek ražoti arī saldēti miltu izstrādājumi – pusfabrikāti. Uzņēmuma gada apgrozījums ir 1,8 miljoni latu, un šobrīd tajā strādā ap 100 darbinieku.

Savukārt uzņēmums Ventspils maiznieks 6. augustā iesniedzis tiesā maksātnespējas pieteikumu, bet lielākā daļa no vairāk nekā 100 darbiniekiem izmanto bezalgas atvaļinājumu un ir saņēmuši brīdinājumu par atlaišanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: