Austrijas investoriem ir interese par naftas pārkraušanas aktīviem Ventspilī, tātad ne tikai par AS "Ventspils nafta", bet arī par AS "Ventbunkers" iegādi.

 Tā laikrakstam "Dienas Bizness" apliecinājis Oļega Stepanova pārstāvis Aleksandrs Niklass un Šveices advokāts Rūdolfs Meroni, kurš saskaņā ar Ģenerālprokuratūras lēmumu iecelts par Aivara Lemberga arestēto īpašumu, arī daļas "Ventbunkera", pārvaldnieku.

Vai realizēsies darījumi, esot atkarīgs no tā, cik saskaņoti darbosies visi akcionāri, uzskata Stepanovs.

"Ventbunkera", kas kontrolē "Ventspils naftas" otru lielāko akcionāru "Latvijas naftas tranzīts", pārdošanas darījuma summa tiek lēsta 450 līdz 500 miljonu eiro jeb 315 līdz 350 miljonu latu apjomā, liecina laikraksta rīcībā esošā neoficiālā informācija.

"Patiesībai atbilst tas, ka pašlaik notiek diskusijas ar Austrijas investoru grupu, kas ir ieinteresēta iespējamā "Ventbunkera", "Ventspils naftas" un "Latvijas kuģniecības" akciju iegādē," laikrakstam atzina Meroni.

"Ventspils naftas" holdingu, kurā ietilpst gan termināli, gan kuģniecība, par 300 līdz 400 miljoniem eiro jeb 210 līdz 280 miljoniem latu varētu pārdot Austrijas investoriem un darījums, kur iesaistīti 11 pārdevēji (akcionāri), varētu realizēties tuvākā pusgada laikā. Paredzēts, ka austrieši pēc aktīvu iegādes tos sakārto pāris gadu laikā un tad tālāk pārdod. Kā iespējamie pircēji neoficiāli tiek minēti Krievijas "Gazprom", naftas vadu monopolkompānija "Transņeft", kas jau pirms vairākiem gadiem esot izrādījusi interesi, kā arī naftas kompānija "Rusņeftj".

"Ventspils naftas" pārdošanu "Gazprom" vai "Transņeft" pozitīvi novērtējis arī Lembergs, sakot, ka pārdošana kādam Krievijas uzņēmumam, kurš spētu nodrošināt naftas plūsmu, būtu Latvijas interesēs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: