Šodien, 11. jūlijā, atsākti Ventas tilta seguma atjaunošanas darbi, kurus plānots pabeigt līdz pilsētas svētkiem, informē brīvostas pārvaldes mārketinga speciāliste Kristīne Jansone.

Darbu laikā gan gājējiem, gan autotransportam tilta šķērsošana būs iespējama abos virzienos, vienīgās izmaiņas - četru braukšanas joslu vietā būs divas joslas.

Ventspils brīvostas pārvalde aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un uzmanīgi sekot ceļu satiksmes norādēm par izmaiņām.

Būvdarbus uz tilta - virskārtas atjaunošanu un tilta deformācijas šuvju nomaiņu - būvnieks SIA "CTB" pabeidza jau 2021.gadā, tomēr ne Ventspils brīvostas pārvaldi kā pasūtītāju, ne būvuzraugus neapmierināja darbu kvalitāte īpaši tajā darbu sadaļā, kas attiecas uz deformācijas šuvju maiņu.

Būvuzņēmējam konstatētie defekti par saviem līdzekļiem jānovērš.

Ventas tilta seguma atjaunošana ir viens no ostas pievedceļu atjaunošanas projekta posmiem. Līdz 2023.gada beigām Ventspilī norit 19 pievedceļu posmu gandrīz 13 kilometru garumā atjaunošana vai izbūve. Kopējās projekta attiecināmās  izmaksas ir 19,65 miljoni eiro.  85% no attiecināmajām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    Didzis_P 11.07.2022, 10:08:01

    Nu ko var atkal ņemties? Aiztaisāt taču to tiltu uz nedēļu ciet un paveiciet normālu seguma remontu nekā atkal tā drūzmēšanās pa divām joslām un darbi nekā neiet uz priekšu.

  • -5
    Marta P 11.07.2022, 13:42:42

    Labāku laiku jau nevarēja atrast. Pēkšņi svētdienā, pēc svētkiem aiztaisīt joslu, kaut brīdinājums bija par pirmdienu... Un tagad, aktīvajā sezonā - tūristi, svētki, viesi.. Brīvosta noteikti šokā, ka mums kādi pasākumi plānoti, un vēl moču saiets, kam atkal visu izčakarē. Sajūta, ka no tā barojas, no vietējo tracināšanas...
    Un kad tad Kaiju ielu taisīs? uz pilsētas svētkiem?

  • -1
    Pilsēta 11.07.2022, 11:13:19

    Tilta kārtējais remonts vai cilvēku čakarēšana 2.0
    Ir kāda cerība, ka šogad saremontēs vai arī turpināsim vēl nākamgad?
    Jautājums kāpēc remontdarbi netiek kontrolēti remonta laikā. Ja redz, ka būvnieks dara brāķi varbūt vajag dot pa nagiem uzreiz nevis gaidīt beigas un, tad stāstīt, ka mēs nēesam pie vainas jo trāpījās stulbs būvnieks.

  • -3
    Janis Zvejnieks 11.07.2022, 19:07:40

    Srocno !Milo ventinu,mazvirinu atpakal !Paradis kur vezi ziemo :)))

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: