Ventspils dobēs un figurālajās ziedu skulptūrās, kā arī pilsētā izvietotajās ziedu piramīdās, puķu podos un traukos šovasar sastādīti vairāk nekā 100 000 dažādu šķirņu krāšņumaugi. Lai ziedi priecētu visas vasaras garumā, pēc to iestādīšanas seko regulāri apstādījumu kopšanas un uzturēšanas darbi.

Viengadīgie augi izceļas ar bagātīgu un krāšņu ziedēšanu, kas ir spilgts akcents pilsētas apstādījumos. Rūpēs par Ventspils vasaras ziedu rotu, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” Apzaļumošanas iecirknis sistemātiski veic apstādījumu ravēšanu, kā arī augsnes irdināšanu, kas ir svarīgs priekšnosacījums tam, lai augu saknēm piekļūtu gaiss un ūdens. Savukārt, lai panāktu izstrādātajai koncepcijai atbilstošu dizainu, tiek veikta jauno dzinumu īsināšana, kā arī augu formas veidošana. Īpaša uzmanība galotņošanai un augu ierobežošanai tiek pievērsta, kopjot viengadīgos augus puķu kastēs un iekaramajos podos, kā arī ziedu skulptūrās un piramīdās.

Lai ziedi intensīvi augtu, veidotu jaunus dzinumus un riestu ziedpumpurus, apstādījumi regulāri tiek laistīti un mēsloti, apgādājot ar nepieciešamajām barības vielām. Augu laistīšana tiek veikta, atbilstoši laikapstākļiem, savukārt mēslošanai tiek izmantots šķīstošais mēslošanas līdzeklis, kura sastāvā ir visi pilnvērtīgai augu veģetācijai būtiskākie mikroelementi.

Šovasar dobēs vairāk nekā 50 vietās visā pilsētā sastādīti 93 868 ziedu stādi, 226 puķu kastes piepildītas ar 3242 vasaras ziediem, bet 22 ziedu piramīdas – ar 4936 vasaras puķēm, 157 iekaramos puķu traukus rotā 3242 augu, savukārt kopskaitā 87 pilsētā izvietotajos puķu podos šovasar aug 1126 vasaras puķes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: