Jūnijā Ventspils Augsto tehnoloģiju parks (VATP) devās vizītē uz Oslo, Norvēģijā, lai uzzinātu, kā sabiedrībā tiek izplatītas zināšanas par klimata pārmaiņām un vides jautājumiem. VATP secina, ka norvēģu prakse veicina ne vien iedzīvotāju atbildīgu rīcību attiecībā uz vides aizsardzību, bet arī sociālo atbildību un cieņu vienam pret otru.

Lai iepazītos ar Norvēģijas praksi dažādu ar vidi un klimata pārmaiņām saistītu projektu īstenošanā, pie projekta “VPB/vēsturiski piesārņoto vietu sanācija” partnera “International Development Norway” (IDN) pieredzes apmaiņas vizītē devās projekta dalībnieki no Ventspils brīvostas pārvaldes (VBP) un VATP. Vizītes laikā IDN dalījās pieredzē par sabiedrības informēšanas un izglītošanas kampaņām saistībā ar klimata pārmaiņām. Uzņēmums “Ramboll” sniedza iespēju apskatīt objektus, kuri bijuši saistīti ar piesārņotas vides attīrīšanu, sakopšanu un kopējās sabiedrības un pilsētas attīstības uzlabošanu.

VATP sabiedrības izpratnes veicināšanas eksperte Līna Indriksone uzsver: “Lai gan Norvēģijas un Latvijas situācijas klimata pārmaiņu un vides jautājumos nekādā mērā nav salīdzināmas, ir prakses, kuras Latvijai ir vērts pārņemt un pielāgot, lai mēs spētu augt kā sabiedrība, vairojot cieņpilnu attieksmi vienam pret otru un tādā veidā arī vidi, kurā dzīvojam. Tādas darbības kā atkritumu šķirošana vai novākšana aiz sevis ēdināšanas iestādēs Norvēģijā ir pašsaprotama lieta jau ilgu laiku, tomēr mēs Latvijā vēl cenšamies pārvarēt apgrūtinājuma sajūtas, kuras rodas, pat domājot par šādu prakšu ieviešanu ikdienas rīcībās. Tomēr situācija uzlabojas arī Latvijā – mums tikai jādod laiks tam kļūt pašsaprotamam, un jāiemācās atspoguļot situāciju kā sociālās taisnības jautājumu”.

Tuvāko 2 gadu laikā VATP turpinās īstenot sabiedrības informēšanas kampaņu “Zaļā misija”, informējot Ventspils un plašāku sabiedrību par ilgtspējīga dzīvesveida priekšrocībām. Aicinām iedzīvotājus sekot kampaņas Facebook lapai, kurā iespējams uzzināt noderīgu informāciju un ierosinājumus dzīvesveida pilnveidošanai: facebook.com/zalamisija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: