No 6. līdz 10. jūlijam vairāk nekā 250 folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi tiksies starptautiskajā folkloras festivālā "Baltica".

8. jūlijā Ventspils novada folkloras kopas piedalīsies sadziedāšanās pasākumā Rīgā, bet 9. jūlijā, novadu dienā, sagaidīs viesus Popē. Tā kā šāgada festivāla tēma ir "Spēle" un moto "Nāc ar mani spēlēties", Ventspils novada ļaudis šo saukli pārveidojuši tāmnieku dialektā – "Nāč ar man spēltes". Paredzams, ka Popē ieradīsies 17 folkloras kopas, tostarp no Rīgas, Daugmales, Varakļāniem, Daugavpils un citām vietām, pārstāvot arī mazākumtautības. Pagastā būs izveidoti četri spēļu plači. "Vārdos" pie Popes kultūras nama viesus sagaidīs Ventspils novada folkloras kopas "Pūnika" un "Kāndla", spēļu placī "Koki" pie Dullā Daukas soliņa aktivitātes organizēs kopa "Sītava", placī "Ai, galdiņi, ai, galdiņi" mājinieku lomā būs "Maģie suiti", aicinot pulcēties muižas dārzā, turpat norisināsies arī ceturtā plača "Rotaļas, danči" darbības, tās organizēs folkloras kopa "Pilltīn", savukārt Popes kultūras namā būs iespēja uzspēlēt zolīti.

Rosība spēļu plačos, kurus var apmeklēt ikviens interesents, sāksies plkst. 17. bet 18.50 folkloras kopas dosies gājienā uz estrādi, lai plkst. 19 satiktos koncertā "Saspēlējam, sadziedam Popē", kur katra viesu grupa sniegs piecu minūšu garu priekšnesumu. Aicinām kopā ar folkloras kopu dalībniekiem izbaudīt daudzveidīgās un krāšņās tautas garamantas.

10. jūlijā Ventspils novada folkloras kopas dosies uz Talsiem, lai piedalītos festivāla "Baltica" noslēguma koncertā "Krust` šķēr`s valodiņ!".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: