Būvdarbiem nepiemērotu laika apstākļu dēļ Kaiju ielas pārbūves darbu pabeigšanu nepieciešams atlikt līdz pavasarim, bet 25. novembri, šajā ielā plānots uz būvdarbu tehnoloģiskā pārtraukuma laiku atjaunot auto un gājēju satiksmi.

855 metru garā Kaiju iela Ventspils pilsētas Pārventā savieno Celtnieku un Talsu ielu. Pārbūves laikā tiek pilnībā pārbūvēts ielas segums, izbūvēta lietusūdens kanalizācija un apgaismojums. Pārbūves darbi šobrīd ir finiša taisnē, tomēr pašreizējie laika apstākļi neļauj darbus pabeigt pietiekami kvalitatīvi, tāpēc nolemts ņemt būvdarbu tehnoloģisko pārtraukumu līdz pavasarim, kad gaidāmi ielu būvniecībai piemēroti laika apstākļi.

Lai gan pašreizējais ielas stāvoklis ļauj atjaunot satiksmi, tomēr autovadītājiem ir jāievēro piesardzība, jāierobežo ātrums un uzmanīgi jāseko ceļa zīmēm, jo darbi nav pabeigti.

Būvdarbus pēc Ventspils brīvostas pārvaldes pasūtījuma veic iepirkumu konkursā uzvarējusī būvkompānija SIA CTB. Pārbūves projekta kopējās izmaksas – 641 767,59 eiro bez PVN.

Ventspils brīvostas pievedceļu atjaunošanas projektā līdz 2023. gada beigām Ventspilī norit 19 pievedceļu posmu gandrīz 13 kilometru garumā atjaunošana vai izbūve. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 19,65 miljoni eiro. 85% no attiecināmajām izmaksām sedz Eiropas Savienības Kohēzijas fonds.

Lasi vēl

Komentāri (9)

  • -2
    sdfg 24.11.2021, 20:30:44

    Kādus laika apstākļus viņi gaidīja novembrī beigās?
    Firma ne tiltu nevar pārbūvēt ne kaiju ielu, vairāk ka pusgadu kaut ko viņi tur dara, bet nevar līdz galam novērst.
    Varbūt viņiem jādarbojas ar kaut ko citu?!

  • -3
    Tā nu ir 24.11.2021, 23:24:07

    ''sdfg'' autorkungs!!! Navaid īsti saprotams, ko gribi pateikt ar savu komentu???
    Pirmkārt. Firmai, tilta PĀRBŪVE, nemaz nebij jāveic. Bija jārenovē tilta braucamā daļa. Jā! Tur nu drusciņ nohaltūrēja, bet pavasarī, pa saviem līdzekļiem, pārtaisīs un būs o.k.
    Otrkāt. Kur, kas JĀNOVĒRŠ līdz galam??? Ja tiek runāts par tiltu, tad, bij takš iepriekš kādulaiciņ rakstīts, ka pavasarī par saviem līdzekļiem arī NOVĒRSĪS līdz galam. Ja runāts tiek par Kaiju ielu, tad jautājums. Kas gan tur JĀNOVĒRŠ...??? Melns uz balta skaidrā letiņu mēlē teikts: Technoloģisks pārtraukums līdz pavasarim... Kautkā tā.

  • 0
    sdfg 25.11.2021, 15:53:03

    Acīmredzot firmas darbinieks.

  • -3
    Sigurds 25.11.2021, 09:19:04

    Nu atkal.. Brīvostas pārvalde, vai jums nav iespējas pakonsultēties ar kādiem no pašvaldības speciālistiem, kā organizēt šādas lietas?
    I tilts, i Kaiju iela.. nu ilgi bez gala, kvalitāte arī nu tāda ar Dievu uz pusēm, ja tā optimistiski runājam. Nu tie ir ceļi, tā ir drošība, nu kā var šitā pļurgāties. Nevar vienu ielu remontēt divus gadus, darbi jāplāno, lai

  • -1
    Andris Lapukoks 25.11.2021, 10:17:33

    Tāda sajūta, ka ar šķupeli rakuši visu ielu , ja vēl nav pabeiguši! Hello ir pieejami arī traktori un tehnika. Un pavasarī atkal mūs čakarēsiet ar satiksmes ierobežojumiem ? Kas pie velna tā par darba organizāciju - mazliet atgādina Kariņu!

  • -2
    Kriska 25.11.2021, 12:56:04

    Andri, aizmirst par padomju laikiem, kad bija piecgadu plāni un būvnieks zināja 5 gadi uz priekšu ko darīs. Un projektētājs tāpat. Mūslaikos katru gadu savs plāns un finansējums. Kaiju ielā sāka remontēt jūlija mēnesī. Visi darbi vienmēr notiek sasteigti . Bardaks ir valstī un nevajag būvniekus par to abižot

  • 0
    Sigurds 25.11.2021, 14:15:04

    Valstī ir bardaks. Bet kāpēc ielas, ko remontē pašvaldība sen jau pabeigtas, kas arī noteikt noteiktā kārtībā ar visiem iepirkumiem, tiek pabeigtas sezonas laikā?
    Brīvostai viena gada laikā jau otrs šitāds murgainais projekts. Tilts vispār bija kaut kāds vājprāts. Bet nu Kaiju iela neatpaliek. Ne viņa tik gara, ne kādas sarežģītas infrastruktūras tur.
    Var būt jāmāk tie dokumenti sataisīt pareizi, vai arī jāgrib sataisīt pareizi? Gan jau Rīgā sēdot ne tilta bardaks, ne Kaiju iela netraucē.

  • -2
    Tā nu ir 25.11.2021, 17:10:53

    ''sdfg'' kungam(dzei). Ta neesmu nekāds, ne šīs firmas, nedz kāda cita kantoreļa nedz īpašnieks, ne darbinieks. Vari palasīt manus iepriekš rakstītos komentus par dažādām tēmām. Es ļooooti labi redzu visu šo bardaku zemē,ko sauc par mūsu ''valsti'', Ventspilī, gan ar tiltu, gan ielām, u.t.t. Tas jau no paša sākumlaika- papiņlaika diktatūras... . Es arī cerēju, ka pēc galvenā lēmēja noņemšanas no skatuves, kautkas mainīsies. BET..... Diemžēl nekāāā!!!

  • 0
    Tā nu ir 25.11.2021, 17:12:27

    ''sdfg'' kungam(dzei).
    Kas attiecas uz pilsētas ielām, tad superlēmēju superlēmums, pašā sākumā,( maģistrālās ielas izlikt ar papiņklucīšiem, kas tagads ar visām akām ir šķībi greizi+tramplīni) bija GALĪGI aplams. Saku tieši: MAĢISTRĀLĀS ielas. Bet tanī pat laikā, jaunizbūvētajos stāvlaukumos, piem. tādos kā, Būšniekezera stāvlaukums, Jaunizceptais stāvlaukums pie Briežu dārza, grants veloceliņi, sausā laikā- putekļu mākonis, slapjā dubļi-māli. Vot šeit varēja likt tos klucīšus, vai arī kautko neputošu. Ir taču visādi materiāļi. Par to jau agrāk šeit rakstīja. BET.... NEKĀĀĀĀĀ

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: