Vakar, 16. maijā, tika sākta betona masīvu kraušana mola stiprināšanai. Viens šāds betona masīvs sver 45 tonnas, un no "BMGS" ceha līdz molam tos ved ar baržu. Mola atjaunošanai nepieciešami 204 betona masīvi.

Dienvidu mola atjaunošanas un nostiprināšanas projekta galvenais mērķis ir nodrošināt drošu navigāciju Ventspils ostas akvatorijā. Mols pasargā akvatoriju un tajā esošos kuģus no lielajiem viļņiem. Molā atjaunošanas būtiskākie darbi – tetrapodu krāvumu papildināšana, seguma atjaunošana, mola fasādes remonts un jauna apgaismojuma uzstādīšana visa mola garumā.

Mols viļņu, vētru un laika ietekmē ir nosēdies un sašaurinājies. Līdz ar to mola aizsargfunkcijas ir kļuvušas vājākas – lielie viļņi jau veļas pāri hidrobūvei.

Dienvidu mols ir viena no ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotākajām pastaigu vietām, bet ostai mols ir viena no svarīgākajām hidrobūvēm – dambis, kas apsargā ostu no viļņiem, ledus un smilšu sanesumiem. Ventspils ostas moli to pašreizējā izskatā tika uzbūvēti vairāk nekā pirms 100 gadiem, bet Dienvidu mola vēsture sniedzas līdz pat 17. gadsimtam. Starp citu, senie koka pāļi, kas joprojām ir saglabāti Dienvidu tilta konstrukcijā, paliks savā vietā kā vēstures liecinieki.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: