Ventspils brīvostas pārvalde noslēgusi līgumu ar SIA “Ostas celtnieks” par auto stāvlaukuma paplašināšanu Ventspilī, Ganību ielā. Jau šī gada jūlijā industriālā teritorija Ganību ielā, kur strādā ražotnes “Bucher Municipal” un “Malmar Sheet Metal”, iegūs papildus 86 auto vietas.

Ventspils brīvostas teritorija pie Ventspils lidlauka Ganību ielā ir viena no straujāk augošajām rūpnieciskajām teritorijām Ventspilī. Tur strādā komunālo automašīnu ražošanas uzņēmums “Bucher Municipal” un metālapstrādes uzņēmums “Malmar Sheet Metal”. Jau šobrīd turp katru dienu uz darbu dodas vairāk nekā 500 speciālistu, bet šis skaits turpinās palielināties, jo abām rūpnīcām ir tālāki attīstības plāni, un Ventspils brīvostas pārvalde šogad Ganību ielā sāks būvēt vēl vienu jaunu ražošanas ēku.

Lai gan pie visām jaunajām ražotnēm Venstpilī tiek būvētas arī autostāvvietas, industriālā attīstība Ganību ielā, īpaši, “Bucher Municipal”, radījusi situāciju, ka ar esošajām autostāvvietām nepietiek. Tāpēc Ventspils brīvostas pārvalde pieņēma lēmumu paplašināt jau esošo stāvlaukumu Ganību ielā 103.

Pirmajā autostāvlaukuma paplašināšanas kārtā, kas tiks īstenota šogad, tiks izbūvēts cietais stāvlaukuma segums 2606m2 platībā 86 automašīnu stāvvietām, kā arī iekopta zaļā zona 1995 m2 platībā. Konkursā par būvniecības darbu veikšanu uzvarēja SIA “Ostas celtnieks” ar piedāvāto zemāko līgumcenu – 270 931,58 eiro. Būvdarbus plānots pabeigt šī gada vasarā. Autostāvlaukums Ganību ielā 103 ir publiska infrastruktūra, tātad to var izmantot jebkurš, kam ir tāda nepieciešamība, piemēram, apmeklējot Piedzīvojumu parka atrakcijas.

Stāvlaukuma būvniecībai paredzēts piesaistīt Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa “Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām” projekta “Degradētās teritorijas atjaunošana Ganību ielas industriālajā zonā Ventspilī” ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • 0
    asd. 08.03.2018, 15:51:52

    Vajag noorganizēt NORMĀLU sabiedrskā transporta kursēšanu uz šīm ražotnēm,tad vajadzība pēc papildus stāvlaukumiem atkritīs.Tas 22a buss,kas tagad eksperimentāli kursē,neder,jo nevar izmantot mēnešbiļetes.
    Ja būtu sakārtots sab.transports,liela daļa strādājošo varbūt nemaz nebrauktu uz darbu ar personiskajiem automobiļiem.

  • 0
    qwerty 08.03.2018, 18:31:32

    Pilnīga taisnība par tiem busiem. Pirmkārt, jau Pārventā tas ir piepildīts un brauktgribētājus vairs neuzņem, tad liela daļa izkāpj centrā un pie devenēm, bet līdz Bucher aizbrauc 1-2 cilvēki. Otrkārt, maršrutu laiki ir nepiemēroti strādniekiem,pie Buchera pienāk piecas pirms maiņas sākuma un atiet sešas minūtes pēc maiņas beigām.Pa kuru laiku pārģērbties vai dušā ieiet? Piedevām uzņēmumā ir elektroniska darba laika uzskaite. Treškārt, jau pieminētās mēnešbiļetes...

  • 0
    Krišs Daugulis 08.03.2018, 20:07:04

    Ziniet, kāpēc OC zemākā cena? Tāpēc ka viņi nenorēķinās par preci un izmantotajiem pakalpojumiem.

  • 0
    Antons Lavejs 09.03.2018, 10:20:55

    bazars null

  • 0
    nemiera celejs 10.03.2018, 17:18:12

    Varbūt kādam ir info kad šī firma OC sāks veikt garantijas darbus objektā kuru tikai pagājušajā vasara taisīja ? Uzvaras ielā, posmā no Muitas ielas līdz viaduktam! Tik nelīdzenam ceļam nevajadzētu izskatīties pēc nepilna gada!

  • -1
    P/i "Ventspils Komunālā pārvalde" 13.03.2018, 15:32:35

    Informējam, ka apsekojot Uzvaras ielas brauktuves segumu, tika konstatēti ielas seguma virskārtas defekti, kurus, iestājoties labvēlīgākiem laika apstākļiem, SIA "Ostas celtnieks"novērsis garantijas remonta ietvaros par uzņēmuma finansiālajiem līdzekļiem.

  • -2
    dzintra365 22.03.2018, 11:34:45

    Nesen Ventspilī atklāja Immer Digital rūpnīcu un cik man ir zināms tur viss veiksmīgi strādā un cilvēki ir apmierināti ar algu. Varbūt Ventspilī tuvākajā laikā plāno vēl kādas rūpnīcas atklāšanu? Vai ir iespēja pieteikties kādam vakancēm?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: