Šorīt smags ceļu satiksmes negadījums noticis uz A10 šosejas pirms Pūres, tāpēc pilnībā bloķēta satiksme.

Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs stāstīja, ka negadījuma rezultātā ir nogāzies gāzes vedējs ar cisternu, aizšķērsojot ceļu, viena vieglā automašīna iebraukusi grāvī. Avārijā cietuši trīs cilvēki.

Policija skaidroja, ka, saskaņā ar sākotnējo informāciju, "Chrysler", kuru vadīja 1991. gadā dzimušais, veica apdzīšanas manevru, izraisot sadursmi ar pretimbraucošu "Ford", savukārt kravas automašīnas vadītājs visdrīzāk nespēja laikus nobremzēt un arī iekļuva negadījumā. Visi cietušie atbrīvoti no "Ford" automašīnas.

Notikuma vietā strādā visi operatīvie dienesti, bet uz šosejas abos virzienos izveidojies sastrēgums.Tāpēc šobrīd braukšanai uz Rīgu vai Ventspili labāk izvēlēties citus ceļus vai jau laikus izvēlēties veidu, kā apbraukt negadījuma vietu un sastrēgumu.

Sakarā ar ceļu satiksmes negadījumu ir slēgta satiksmes uz Ventspils šosejas pie Pūres un satiksme tur varētu būt slēgta vēl vismaz trīs stundas līdz plkst.18, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Joprojām notikuma vietā strādā speciālā tehnika, kas pārsūknē gāzi no avarējušās cisternas. Kad tā būs iztukšota, transporta līdzeklis būs arī jānovāc no autoceļa.

No Rīgas uz Ventspili un otrādi var nokļūt arī, braucot caur Jūrmalu un Talsiem, vai arī caur Kuldīgu. Kad cisterna būs iztukšota, transporta līdzeklis būs arī jānovāc no autoceļa.

LVC informēja, ka negadījuma vietu ir iespējams apbraukt pa vietējās nozīmes autoceļiem Pūre-Kaive un Pūre-Lamiņi. Šie ceļi ir ar grants segumu, tāpēc LVC aicina autovadītājus izvēlēties ceļa segumam un laika apstākļiem atbilstošu ātrumu.

Satiksmi negadījuma vietā regulē Valsts policija. Pēc negadījuma vietas sakopšanas tajā tiks uzstādīts ātruma ierobežojums 50 kilometri stundā, jo no negadījumā iesaistītās mašīnas bija izlijusi degviela.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: