Par perspektīvēm palielināt ķīmiskās produkcijas eksportu caur Baltijas ostām, tai skaitā caur Ventspili, II Maskavas starptautiskā ķīmijas foruma dalībniekus informēja Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis.

Krievijas ķīmijas nozare jau ne pirmo reizi met skatus uz Ventspils ostu. Šā gada jūnijā Ventspilī notika starptautiska konference, ko organizēja Ventspils brīvostas pārvalde (VBP) un Krievijas ķīmiķu savienība. Bet pagājušajā nedēļā Ventspils brīvostas pārvaldnieks piedalījās starptautiskajā forumā Maskavā. Imants Sarmulis forumā bija vienīgais pārstāvis no Baltijas valstīm. Savā runā viņš iepazīstināja dalībniekus ar vispārējo apskatu par iespējām pārkraut ķīmiskās kravas Baltijas ostās un detalizētāk izklāstīja Ventspils ostas priekšrocības. Imants Sarmulis ir pateicīgs Krievijas ķīmiķu savienībai par ielūgumu piedalīties šajā starptautiskajā forumā.

 

Pēc dabas apstākļiem, termināļu tehniskajām iespējām, ostas nodevu lieluma un investīciju klimata Ventspils ir labākā osta Baltijas jūras reģionā – to Maskavas foruma dalībniekiem apliecināja Imants Sarmulis. Kravu nosūtītājiem īpaši pievilcīga šķiet ostas neaizsalšana visu cauru gadu, bet investoriem – iespēja ieguldīt naudu tikai biznesā. Visu nepieciešamo infrastruktūru – ražošanas telpas, pievedceļus, komunikācijas – nodrošina VBP. Kā bonuss investoriem ir SEZ priekšrocības, kas Ventspils ostai pagarinātas līdz 2035. gadam. 80% atlaide nekustamā īpašuma nodoklim un uzņēmuma peļņas nodoklim nodrošina investīciju atgūšanas intensitāti no 35 līdz 55%.

 

Krievija pieņēmusi Ķīmiskās un naftas ķīmiskās rūpniecības attīstības stratēģiju līdz 2030. gadam un gatavojas ieņemt līderpozīcijas polimēru ražošanā visā pasaulē. Tas prasa papildu iespējas transportēt ķīmiskās kravas eksportam. Ventspils ir gatava piedāvāt ražotājiem savu ostas infrastruktūru un ķīmisko termināļu iespējas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: