Atzīmējot Viljama Šekspīra 450. dzimšanas dienu, 30. oktobrī plkst. 19.00 Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra jaunie aktieri aicina "Jūras vārtu" skatītājus uz romantisko komēdiju „Divi džentlmeņi no Veronas”.

Šekspīra „Divi džentlmeņi no Veronas” ir Rīgas Krievu teātra jaunā aktieru kursa diplomdarba izrāde. Iestudējuma tapšanas procesā kopā ar savu pasniedzēju, teātra māksliniecisko vadītāju Igoru Koņajevu jaunieši fantazēja epizodes tā, lai pašiem aizraujoši, un tā, lai skatītājs jūt viņu jaunību un radoši varēšanu.

 

„Šekspīra teātris vienmēr tiecas ieraut cilvēku domāšanā. Viņš rosina domāt, kas ir mīlestība, kas ir vilšanās, kas ir nāve un atdzimšana. Viņš cilvēkam sniedz lielus uzdevumus, tāpēc Šekspīrs ir ļoti nepieciešams”, norāda Rīgas Krievu teātra mākslinieciskais vadītājs un režisors Igors Koņajevs.

 

„Divi džentlmeņi no Veronas” ir stāsts par jaunu cilvēku likteņiem, par raksturiem, par principiem un to, kā viņi uzvedas jebkurā situācijā, ko viņi izvēlas darīt - iet vieglāko ceļu vai grūtāko.

 

Izrādes noformējumā tiek izmantoti ielu mākslas (street-art) pārstāvju – mākslinieku Pablo S. Errero&Davida de la Mano un Likena (Pablo S. Herrero& David de la Mano unLiqen) darbi.

 

Lomās Ventspils skatītāji redzēs Igoru Čerņavski, Juriju Safronovu, Maratu Efendijevu, Maksimu Buselu, Janu Herbstu, Janu Ļisovu, Natāliju Živecu, Tatjanu Žačestu, Nataļju Smirnovu, Jūliju Berngardti, Anastasiju Džordževiču, Igoru Nazarenko, Ivanu Kločko, Pāvelu Griškovu, Ņikitu Voroņinu, Artūru Trukšu, Aleksandru Poliščuku, Kirilu Zaicevu.

 

Bērniem jaunākiem par 12 gadiem izrādi nav ieteicams skatīties!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: