Nolemts apstiprināt grozījumus Ventspils pilsētas domes saistošajos noteikumos Nr. 1 „Ventspils pilsētas pašvaldības 2014. gada budžets”.

Būtiskākie grozījumi pašvaldības budžetā saistīti ar saņemtajiem mērķfinansējumiem, ieņēmumiem no pašvaldības kustamās mantas realizācijas, kā arī investīciju projektu ar piesaistīto finansējumu realizāciju.

 

Ņemot vērā, ka Ventspils pilsētas pašvaldības kopbudžetā nav veikti grozījumi kopš tā apstiprināšanas 2014. gada 24. janvārī, budžeta grozījumos precizēts saņemamā mērķfinansējuma apmērs vairākām jomām. Valsts finansējums pedagogu darba samaksai un mācību literatūras iegādei tiks saņemts par attiecīgi 29 000 eiro un 3 000 eiro vairāk nekā pašvaldības budžetā šobrīd apstiprināts. Tāpat valsts finansējums pasažieru pārvadājumiem sabiedriskajā transportā tiks saņemts par 27 000 eiro vairāk nekā sākotnēji plānots, bet ielu infrastruktūras uzturēšanai tiks novirzīts autoceļu fonda finansējums 51 000 eiro apmērā.

 

Ventspils pilsētas domes Sociālais dienests administrē valsts finansētu asistentu pakalpojumu cilvēkiem ar invaliditāti. Šis pakalpojums nodrošina iespēju apmaksāt asistenta pakalpojumu, tādā veidā sniedzot iespēju cilvēkiem ar invaliditāti veikt dažādas aktivitātes ārpus mājokļa, kuras viņi nevarētu īstenot patstāvīgi (apmeklēt kultūras pasākumus, ārstniecības iestādes u.c.), kā arī doties uz darbu vai mācību iestādi. Šobrīd Ventspils pilsētas pašvaldībā noslēgti 126 līgumi par asistenta pakalpojuma nodrošināšanu. Pašvaldības budžeta grozījumos paredzēts, ka asistentu pakalpojumu nodrošināšanai finansējums tiks saņemts par 37 000 eiro vairāk nekā sākotnēji plānots.

 

Projekta „Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā– atbalsts elektromobiļu ieviešanai” ietvaros iegādāti 4 elektromobiļi pašvaldības iestāžu administratīvās darbības nodrošināšanai. Elektromobiļu un to uzlādes ierīču izmantošana būtiski samazinās transportlīdzekļu ekspluatācijas izdevumus, CO2 emisiju gaisā, kā arī veicinās pāreju uz videi draudzīgākiem transporta līdzekļiem. Pašvaldības budžeta grozījumos iekļauts pašvaldības budžetā saņemtais mērķfinansējums elektromobiļu iegādei 74 000 eiro apmērā, kas ir 71,83% no projekta attiecināmajām izmaksām.

 

Vienlaikus budžeta grozījumos ir izslēgti plānotie līdzekļi saistībā ar projekta “Ventspils ostas pieejamības nodrošināšanai svarīgāko maģistrālo ielu posmu kapacitātes uzlabošana, iekļaujoties TEN-T pamattīklā” realizēšanu, jo šī projekta vietā tiks realizēts Ventspils Brīvostas pārvaldes investīciju projekts.

 

Pašvaldības budžeta izdevumos iekļauti izdevumi iepriekšminētajiem projektiem un pasākumiem, kā arī par 141 000 eiro palielināta atskaitījumu daļa, ko Ventspils pilsētas pašvaldībai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā jāieskaita Pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā. Minēto atskaitījumu apjoms atkarīgs no iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu izpildes pašvaldības budžetā, kas 2014. gadā būs lielāka nekā sākotnēji prognozēts.

 

Grozījumu rezultātā pašvaldības 2014. gada budžeta ieņēmumi kopumā samazināti par 506 00 eiro, izdevumi - par 1.11 milj.eiro, savukārt, precizējot atsevišķu investīciju projektu izpildi, par 1.9 milj.eiro paredzēts samazināt ņemamā kredīta apmēru un par 1.6 milj.eiro samazināt kredīta atmaksu, rezultātā palielinot plānoto naudas līdzekļu atlikumu par 238 000 eiro.

 

Pēc veiktajiem grozījumiem pašvaldības 2014. gada budžeta ieņēmumu apjoms kopā ar iepriekšējā gada naudas līdzekļu atlikumu plānots 57.3 milj. eiro apmērā, izdevumi noteikti 50.6 milj.eiro apmērā, savukārt līdzekļu atlikums uz gada beigām plānots 5.7 milj.eiro apmērā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: