Ventspils brīvostas pārvaldes ekskursiju kuģītis var lepoties ne vien ar savu cienīgo, lepni skanošo nosaukumu, bet arī ar savu gan ilggadējo, gan jauno pasažieru cieņu.

Šogad, sākot nu jau 18. sezonu, pieprasījums pēc tā pakalpojumiem nav gājis mazumā. Tieši otrādi – maijs Hercogam Jēkabam pārvadāto pasažieru skaita ziņā bijis rekordmēnesis.

Kā liecina Ventspils brīvostā apkopotie dati par maiju, līdztekus pārējo kravu pieaugumam ostas termināļos pieaudzis arī ekskursiju kuģīša Hercogs Jēkabs pārvadāto pasažieru skaits. Pērnā gada maijā uz Jēkaba klāja Ventspils ostas teritoriju iepazina 6000 braucēju, bet šogad maijā to skaits pieaudzis līdz 7000, kas ir šī mēneša rekordskaitlis. Lai arī ierasts, ka maijā pasažieru netrūkst, jo uz Ventspili brauc ļoti daudz skolēnu ekskursantu grupu, šī sezona sākusies īpaši veiksmīgi, tādēļ atliek vien cerēt, ka tā arī turpināsies.

Hercogs Jēkabs Ventspilī kursē kopš 1995. gada. Lai gan kuģītim šī būs jau 18. sezona, tā pasažieru skaits ar katru gadu palielinās. Pagājušajā gadā ar Hercogu Jēkabu Ventspili apskatīja 48 300 pasažieru. Nav šaubu, ka tūristu skaita pieaugums Ventspilī, ko nodrošina ģimenei draudzīgas pilsētas un Latvijas puķu galvaspilsētas statuss, nodrošina arī karstu sezonu Jēkaba apkalpei un vienmēr draudzīgajiem un smaidīgajiem kuģa kapteiņiem.

Jāatgādina, ka Jēkabs ir iecienīts ne vien ekskursijai pa ostas teritoriju, bet arī dažādu svarīgu notikumu atzīmēšanai. Ne reizi vien uz tā saskandinātas šampanieša glāzes izlaidumos, jubilejas reizēs un pat kāzās. Uzņemot pilsētas oficiālos viesus, neatņemama vizītes sastāvdaļa ir brauciens ar Hercogu Jēkabu

Brauciena laikā tūristi var izmantot arī audiogida pakalpojumus, klausoties stāstījumu par redzamajiem objektiem, kā arī pilsētas vēsturi. Pakalpojums pieejams trīs valodās – latviešu, krievu un angļu.

Cenas ekskursijai ar Hercogu Jēkabu vēl aizvien ir draudzīgas un nav pieaugušas.

Apkopojot maija statistiku Ventspils ostā, nevar nepieminēt, ka pagājušajā mēnesī kopējais kravu apgrozījums Ventspils brīvostā sasniedzis gandrīz trīs miljonus tonnu, kas ir par 14% vairāk nekā pērn šajā pašā laika posmā. Savukārt pirmajos piecos mēnešos kravu apgrozījums Ventspils brīvostā palielinājies par 20% salīdzinājumā ar šo laika posmu pirms gada, sasniedzot 14,8 miljonus tonnu, informē Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. 

Hercogs Jēkabs vasaras mēnešos kursē darbdienās: 10.00; 12.00; 14.00; 16.00; 18.00 un 19.00, bet sestdienās, svētdienās un svētku dienās: 10.00; 11.30; 13.00; 14.30; 16.00; 17.30 un 19.00.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: