Ar jauno mācību gadu Ventspils Augstskolā tiks realizētas divas jaunas bakalaura studiju programmas un viena maģistra studiju programma.

Jaunās bakalaura programmas - „Tulkošana angļu – krievu – vācu/franču valodā” un “Valodas un starpkultūru komunikācija” - ir paredzētas gan ārzemju, gan pašmāju studentiem, bet maģistra studiju programma - “Elektronika” - pašmāju studentiem.

Jauno bakalauru un maģistra studiju programmu realizācijā tiks iesaistīti arī ārvalstu viesprofesori, tādējādi paaugstinot studiju kvalitāti. Jaunās bakalaura studiju programmas varēs apgūt Latvijas iedzīvotāji, kā arī ārzemnieki, kuriem ir izsniegtas pastāvīgās uzturēšanās atļaujas.

Profesionālā bakalaura studiju programma „Tulkošana angļu – krievu – vācu/franču valodā” studentiem sniegs iespēju apgūt vispārizglītojošas tēmas, kuras saistītas ar tulka/tulkotāja profesiju, un teorētiskus un praktiskus profesionālās specializācijas kursus angļu, krievu, vācu, franču un latviešu valodā. Pēc sekmīgas studiju programmas apguves, kas ilgst četrus gadus, tiek piešķirts profesionālais bakalaura grāds tulkošanā un profesionālā tulka un tulkotāja kvalifikācija. Ventspils Augstskolas tulkošanas virziens ir izpelnījies visaugstāko atzinību nesen notikušajā studiju virzienu izvērtēšanā.

Ņemot vērā nepieciešamību pēc zinošiem un apmācītiem starpkultūru komunikācijas speciālistiem, kas pārvalda vismaz divas svešvalodas un orientējas starptautisku uzņēmumu darbībā, ar jauno mācību gadu Ventspils Augstskola piedāvā bakalaura studiju programma “Valodas un starpkultūru komunikācija”. Apmācības notiks angļu valodā, ar iespēju apgūt vēl divas svešvalodas (krievu un franču, pēc izvēles arī vācu), kuru laikā studenti varēs iegūt nepieciešamās teorētiskās zināšanas, kā arī praktisko iemaņu un prasmju kopumu profesionāli augsta līmeņa starpkultūru komunikācijas pakalpojumu sniegšanai tautsaimniecībai nepieciešamās nozarēs (uzņēmējdarbība, mārketings, komercdarbības likumdošana).

Lai jaunajiem elektronikas virziena inženierzinātņu bakalauriem būtu iespējas turpināt studijas savā nozarē Ventspils Augstskolā, kas līdz šim nebija iespējams, no jaunā mācību gada elektronikas un citu radniecīgu inženierzinātņu bakalauriem ir iespēja turpināt studijas profesionālā maģistra studiju programmā „Elektronika” Ventspils Augstskolā. Jaunā maģistra programma piedāvā teorētiskas un praktiskas zināšanas radiofrekvenču un bezvadu elektronikas virzienā. Tā kā šī ir profesionālā programma, tad maģistrantiem samērā liels laiks būs jāpavada uzņēmumos praksē. Programma izveidota, lai nodrošinātu augošu Ventspils elektronikas biznesa sektora izaugsmi.

Šogad Ventspils Augstskolā kopā piedāvā 240 budžeta vietas visās studiju programmās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: